Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Tuesday, September 29, 2009

.demand lagi dan lagi !.

2 b honest, entry ni dah publish, draft, publish, draft, then ak alter. untuk kebaikan ak, dan orang lain. ai kan ramai stalker. :))

----------------------------------------

bila lelaki yang xberapa nak handsome berduit, confirm akan menjadi kegilaan. kadang², benda ni bagus juga, sbb, yang handsome + duit sedang² akn terpinggir, boleh jgk dipandang², disenyum²kan, :p.

ye, anda betol. hal yang sebenarnya, ak mmg demand, sbb tu ak menyingle hingga ke hari ini., tp, xkesah pon. ada 1 benda yg mmg ak demandkan untuk mencari next cowok, yang sangat ak tekankan. apa yang ak demandkan? oke..

♥ educated pny orang

ak perlukan orang berpelajaran berdasarkan pengalaman sebelum ini. ak penat untuk berhadapan dengan orang yang kurang pendidikan, kerana apa? kerana bagi ak, orang kurang pendidikan kurang memahami manusia lain, pemikiran yang berbeza + penjagaan mental pasangan yang kurang. penjagaan mental amat penting bagi ak, kerana, sebelum² ini, bila couple, confirm, mental akan terjejas. bergaduh benda xpatot, bercakap tanpa berfikir, bertindak melulu, ko kenapa wei lelaki?

dgn keadaan ak skrg dlm proses menghabiskan degree, sangat² nk pastikan, kehidupan time degree better dari diploma. sebelum ini, majority bf ak, orang biasa², dulu ak sangat open, tidak memilih, asalkan cukup menjaga hati ak dan menyayangi ak [cet, geli pny ayat, haha!].

ttp, sepanjang diploma juga, orang begini kurang memahami ak. ak busy assignment pon diganggu, esok nak exam pon ak xdiberi masa untuk ulang kaji. apa punya orang macam ni. itu baru sikit ak reveal, hakikat dia banyak lagi. ak penat deal ngn manusia macam ni. ak bukanlah manusia yang kejam, sekadar mencari manusia yang ada hati nurani.

pengalaman ak, semester akhir diploma, sentiasa ak sebut, kerana itu tempoh paling ngeri bagi ak. itu yang paling ak khuatir if one sweet day, benda tu berulang jadi lagi. siyes, i hate it!

4 comments:

damme damiah said...

konklusinya, kau mahu lelaki well-educated haha

aku pun kadang-kadang tingin weh nak berchenta dengan orang ada at least deg tapi tak pernah sangkut lagi. tak tahu cemana rasa haha

macam aku, aku tak kisah sangat sebenarnya kalau bab sijil neh. deg ke, dip ke, sijil ke, spm ke...asalkan lelaki baik, aku terima jek haha nak kata takde standard tak jugak ah. sebab aku percaya belajar tinggi tak semestinya fikiran pun tinggi.

tu pendapat aku la. lain orang lain caranya kan?

.fatin nabila. said...

damme : tol la damme, tp, susah la nk jumpa yang xeducated tp oke. ak dh byk merasa sakit hati sangat² ngn org camni, tp, if ko jumpa sorang, ape lagi, gtau ak, ak nk berkenalan. susah kot nk cari, :)

syalizahanim said...

haha.aku pon slalu deal ngn org yg begitu. time nak final buat kacau.naseb aku nie si gigih..study jugak even duk menanges.sakit!

yg well educated sgt pon pyah gak wey.asyik study/kerja jer.ble rse free kott bru nak contact tu da ibarat tak kapel..sampai nak mntk tlg apa2 pon terpaksa mntk tlg dgn org len.

Ermm..conclusion nya, payah da nak cri lelaki yg betol2 faham kte.mne tah lelaki2 smua pg?
ku lihat, lelaki rmai yg dlm progress dpatkn sijil pusat serenti. camno?

DK said...

Memang ADA beza antara lelaki yg well educated dengan yg muda2 lagi dah keje takmo sambung belajar =)