Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Tuesday, September 15, 2009

.baik & buruk.

semalam, dua perkara baik & buruk berlaku. oke, start dengan yang baik.

baik : 2 dari 7 topic diterima oleh madam. thanks for those yang bagi comment, tp, yang diterima adalah "effect of eating pork" & "choosing a new pope". dua topic ini agak sensitif sbb melibatkan agama. classmate ak ada yang bukan beragama islam. so, bincang pny bincang, madam dah alter² sket tittle tu spy kelihatan lebih pasif.

ak bercerita kedua² ini dari sudut science, di mana pork tu sbnrnya berbahaya untuk dimakan oleh manusia. topic psl pope tu, sekadar nk tambahkan pengetahuan orang, knowledge, bukan bercerita ttg agama dia, tp, skdr prosedur memilih pope yang kita xpernah tau caranya. kedua² topic ni memerlukan ak buat research.

even nmpk mcm, "ele, ape pny topic la", tp, ikot ak la. lect da approve, ko nk ckp pe lagi? bukan ak mandai² pilih, dia yang pilihkan. yg bagi markah si madam, bukan ko yang dari dulu smpai sekarang, reti nk kritik je pe ak buat, sket² "ishk", sket² "ngarut la ko nih", xpon buat muka., nyampah oke!

tp, yang buat ak gedix, ak aser gatal nk tukar topic pork tu, dgn coke. sbb, if ckp psl coke, de kaitan ngn pork jugak. de byk contoh pasal effect coke ni, combination of coke & pork, coke & mentos, coke & & & & .. nnt i uat research lagi, k..

buruk : si adeq accident, genap 7 hari sebelum hari raya. dah la satu²nya adeq ak ada + satu²nya lelaki dlm family ak [kecuali si ayah], terkejut gile bab ak dgr 10 min before bukak pose smpai makan sekeping kopok lekor je, terkejut gile.

kata si ayah, si adeq cuba untuk memotong lori, tp, alkisah, nasib xde, xsempat abes potong then ada kereta dari arah depan. tp, alhamdulillah, umur panjang si adeq, selamat lagi, cuma kata ibu, kaki berjahit, muka bengkak + luka yang banyak. alhamdulillah sangat². ak jadi aser, nk balik cepat sgt, tp, kenapa la minggu ni jugak 4 test berderet nak datang nih??!

wahai adeq, akak² ko nih dh beli baju raya da utk ko, cuba buat prangai elok sket, nk raya kot. jgn la tergedix sgt nk beli mercun, mmg tuhan xkasik la tu ko beli mercun banyak². nk bg jiran ko pokak ke ape bakar mercun byk² tu. kang, suh doc jahit kaki ko kat moto terus baru tau. 3 arie lagi balik, mmg nak kena kasi lecture 28 jam kat ko nih. sume sayang kot, berderau darah + menanges achik dengar ko accident tau x!

harapan : perkara baik sahaja akan datang nanti. sangat² berharap.`

10 comments:

adza said...

sabar yea kakak2 sekalian..
ada hikmah di sebalik apa yg belaku tuh..

good luck test..
nway, selamat hari raya..
:D

Princess Liyana said...

alaahai..dear, sabar ek!hmm mesti sgt risau bila dgr brita gitu.dgn test lg..alaahai

smoga adik cpt sembuh ok: D..yana doakan sentiasa yg tbaik utk kamu..huhu

Faizal@poyan said...

salam fatin..
untuk berita baik saya ucapkan tahniah.. dan untuk berita yang kurang baik tu saya doakan semuanya akn baik2 ja

nj said...

fatin...
best tajuk choosing pope tu...nak tahu gak...ada yang saya surf dulu info ni kang...
nanti balik kampung, kirim salam kat adik awak tu...hati2 di jalanraya!!! cakap kat dia.... :)

BURDHANI said...

semoga ur adek cepat sembuh. i've been tru dis feeling jugak before. my adik lelaki accident and sadly tuhan lagi sayangkan dia. he's dead. tuhan aje tahu perasaan camne time tu.

bila bowla ckp adik lelaki accident, teringat my adik jugak yg dah 14 tahun tinggalkan kami sekluarga. nway, he's 4 years old time accident tu..='(

DK said...

Nice jugak tu topik yg fatin pilih. Kira boleh proceed dengan isi nya pulak ^-^

Aduhai. Dekat2 nak raya ter accident pulak. Moga adik fatin cepat sembuh la ye. Kang beraya kat spital plak

. d [ i ] y [ a ] . said...

huk huk .. achik .. adekah ko terjukat mse angah col ko tuh . angah pn tkejot psl alip tu . sbb tu tros col raden n ko . nk nages, rase nk blk jam tu gak . ko mkn kopok je ? tp mese tu angah mkn ikan bakar kt balkang istana tu, x ley tahan gak , makan slera ajo . ape la nye angah ko ni . hahahah ..

* pope ea? haaa ..bgus2. i agree with u .

As said...

nak email adress~!!
send kat nurilahi[at]gmail[dot]com

AZLIN said...

aku aser topic coke & bowla..lagi sesuai

Faizal@poyan said...

salam fatin

selamat hari raya aidil fitri maaf zahir dan batin