Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Saturday, September 12, 2009

.application @ fb.

ak suka facebook sbb ak peroleh sedikit keprivasian di situ. sikit jela, xla banyak. tp, keadaan kat situ lebih baik dari friendster. mcm ak pnh story mory b4, facebook tu, ak kawal ketat sket kan, yg berkenaan sahaja boleh access, nk elakkan masalah, terpaksa oke, bukan bajet artis.

friendster x, dh terlambat, jeboq2 manusia dlm tu. skrg pon, dlm usaha mendelete balik manusia2 xberkenaan dari friendster. well, ye la, friendster tu bukak since 2003, hambik ko, 6 taon lepas, form 4. time baru nk naik, budak2 lagi, org add, kite kasik approve saje, xpk pjg mana, galok kang! haha.

tp, 1 ak lemah sal facebook. awat la byk ngat application. xkesah if org nk maen, maen la. tp, xpyh la invite2 suh maen skali ke quiz tu, or join pape, xkuasa la nk approve nyahh, byk sgt. if sesekali xpe, tp, if dh nmpk gaya mcm ak xapprove tu, means ak xnk la tu, xyh la nyah anta byk kali kat mak, mmg mak xnk approve nyahh!


if ak clean balik sume request, xsmpai 2 hari, full balik 100. hadoi. ni skrg, kes funcheck n pickupfriends tu, xyh tagged boleh yang 2 tuh? nih pon, dh berjaya meremove mana2 yang agak nth pape. bkn ke, ada yang perasan konon ak admire dia. hallu, ak xvisit mana kot page ko, so, pelik la cmne nama boleh jadi top 5. moral of the story, tok sah caye la facebook tu sejibik2. nawok ke mu jah tuh, halloh laa.`

11 comments:

{Suria Muhammad} said...

gilak la 22 friend requestsss. auww!

btw, aku jrg kot check inbox. so sorry xrep. psl ym tu, dh 9 bln laptop ni xde ym. so, jarang banget kok on9. awat mek? anything important ka?

damme damiah said...

aku serabut gak kenkadang
tunggu sampai banyak, ignore all
haha
yang pasal notification 'comment on a photo of you' tu, ko boleh disable. aku pn dh buat. serabut gila

lgpn yg fancheck apekemende tu dia auto tag.

WM Fakhrul Syakirin said...

fatin x add kirin ponn!!! hhuhuhu

ke ade???

[nyanyuk sket]

AyanaAsham said...

mmg app kat facebook tu xleh dguna pakai pun...jgn pcye sgt...peace:)

FdausAmad said...

gua nak ajak lu melepak di blog gua.Rilek Rilek.
jom.

LadybugYNA said...

ball.aku main rijek je semua application request.bg ketat sket kawalan...

pestisid said...

dik kalau u reject application request pun tak gune bile esok masuk balik. better u block je that particular application. dat's better.

nj said...

fatin...
baru je petang tadi hubby saya menceceh pasal FB application yg ntah apa2 tu...saya jawab...ignore aje...buat dekkk...bole??

Faizal@poyan said...

salam fatin..
emmm tulah pasai fb ni banyak sangat nak kena join bila orang invite

.fatin nabila. said...

suria : sume unknown, sbb tu xapprove. :)) oh, yang aritu, nk tny sal assignment ak, relate ngn law sket, ak dh mls nk buat research, sbb tu, ak tny ko je, hehe..

damme : boleh disable ea, ak xtau nk cari kat ne. if dh byk sgt + gaya mcm xleh nk brenti dlm masa sminggu 2, ak del je comment, ak baru diam.

kirin : xpnh lagi add org. nnt fatin search nama kirin oke. :))

yana : hehe. tau xpe, tp, layankan aja.

fdaus : i'allah.

yna : hehe. reject jgn xreject. bukan pe, kang smpai jadi gado², bosan la. sensitif social networking nih, kalah face-to-face.

cik liesa : if friendster ada block, if fb, xtau camne. friendster ye, sume yang xknal, block trus, sbb certain org, dia tukar nama, profile pic, then add balik. fb kt mana nk block ea..?

puan norma : yup, ignore je. hehe.` ada fb ea puan, nk add, nk add! hehe

faizal : hehe. join bulih, tp, application tu xtahan.

WM Fakhrul Syakirin said...

kirin gune name Syakirin Mansor tau.. :P

add tau! hee