Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Wednesday, August 5, 2009

.rumah baru.

seperti yg ak pnh cite before, ak akn berpindah ke rumah baru. yelah, umah ak di beli orang. :p. tp, mak dh xkesah skrg nyah, biarkan aja. hari ni, mereka bahagia, esok lusa, merana la no. kami perlu kuar dari rumah tu secepat mungkin before weekend ni, sbb, ada org lain nk masuk umah.

alkisah, smlm, kami meminta kunci [umah baru] dr si owner. tujuan asal, menjenguk sebarang dua semut or lalat yang ada dirumah itu. masuk², boleh buat ak berzikir bermunajat panjang la. 2 hari 2 mlm, 2x call, si owner asik duk ckp, "itu umah ha, saya suda kasi kemas o. suda kasi cuci. tp, if u olang xpuas hati, u olang kemas sendiri oo".

kemas hotak ko tuan umah. dgn barang penuh lg dlm tu. tilam bercadar, bantal 5 6 ketul, bolster lg, sarung cushion dh xde kaler, lantai xde rupa mcm tile suda. hasil usaha ak, adza n didiey, kami menyenttal balik lantai + basuh tingkap + lap kusi meja. gile geli oke!

bukan ak cerewet. ko bayang penyewa sblm ni, yg bukan la bangsa melayu, duk tinggal pakwe makwe dlm tu. minum arak, buat tutt [korg dh bsr, sendiri phm oke!], tgglkn rete dieorg dlm tu, nk kasik ak pkai. gile hape. kasik kuar la sume brg. igt ak nk sgt pkai bekas korang tuh??

buduh sungguh. hapak, busuk, berkepam, masam! if de perkataan lain, boleh la tambahkan sbb mmg sewaktu dgnnya la tu. hari ni, ak mau jumpa tuan umh. kemas konon, batuk + bersin dpn muka baru tau. hambik ko.

3 comments:

damme damiah said...

haha
hampeh gilak
buang sume weh
adoyai
kalo rajin samak sekali
:p

AISHAH roslan said...

salam.
lain kali ko letak pics la.
before and after. ala ala deko b'sama Eric. lol

Princess Liyana said...

hish...teruk btol..kemas apa rupe kalau gitu..bsabar ek dear!btahan okk! ;)

kemas bersih2..huhu