Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Monday, August 31, 2009

.kerteh - melaka.

alhamdulillah, harapan nak balik rumah, berpuasa dgn family tercapai. bersahur, berbuka, berterawih, sume bersama. perkara yang ak sgt rindukan nk buat bersama bila ramadhan. sbb, ak xdpt buat ni sume kt tmpt ak sendiri.

kt tmpt sendiri, ak pernah berbuka seorang diri, bersahur pon, kadang² bangun, terawih lagi laa. masjid yang xbrape nk dekat + ak xde transport sendiri. so, balik rumah tmpt ak lepaskan hajat ak sbb ak boleh buat apa yg ak selalu buat bila datangnya ramadhan.

3 hari 2 malam dirumah, mmg la xcukup. tp, atleast, ak dpt lepaskan rindu pada keluarga. plus, jumpe si azreen, dh setaon 6 bulan, tp, mulot pot pet, yg paham apa dia ckp hanyalah si mama. bila kita eja, dia tau untuk menyebut penuh perkataan yang dieja. yg paling suke, dia xpggl i atiii da, tp, aunty! berbunyi dah nnn tuh. :)

kejap lagi, dlm pukul 11 dah nk gerak balik melaka suda. mcm nk nanges pon ye, tahan tahannn. hehe. xpela, bukan lama sgt. 18 hari lagi, balik umah balik. raya! raya! :))

p/s : korang tau x, if lesen P dh mati, nk tukar pada lesen betol, brape lama tempoh max boleh kite delay sblm tuka lesen btol tu? yela, ak lesen P before ni, jgn byk tanya. umur ak xmengizinkan kot dulu nk belajar kete afta abes spm. :))

9 comments:

WM Fakhrul Syakirin said...

nak tanye gak!

knape umur x mengizinkn??

*walaupn dh tau*

huhuhuhuhu...

Affan Azami said...

im not sure brape lame leh delay. tapi kejap je kan pegy buat. siap sehari je, atin..

KonDa KonDi said...

hehehe...

apis da wat smue tu mase 1st puase...

xpuas gak dok umah...

tgu raye jek la...

max bleh wat 5 tahun kot atin...

syalizahanim said...

owh! saya taw kenapa!hehe :) naseb sy lahir bln 1.smpt bt lesen afta spm.hehe

rse nye kjp je kot time limit dia. eh,entah la jgk.huhu

♥♥♥ said...

ala bowl. :,( ko da blk mlaka ke.. **sob²**

DK said...

Hehe. Mesti makin comel je Azreen tu. Dah pandai panggil aunty pun ^-^

P/s-Not sure jugak berkenaan ps tu. Huhu

.fatin nabila. said...

kirin : sbb terlembih lompat! hehe.

affan : tau, siap mmg kejap je, tp, aritu balik umah xdan nk g jpj tukar dr P kpd lesen btol.

apis : max ape tu? max lesen 5 taon, tau da, ni tny max hari boleh delay nk tukar ke lesen btol. lesen P dh xpired last week lagi.

hanim : mesti la awak phm kenapa kan, kan. :p. xtau ea, oke2.

sufy : dah, ak kt kerteh, xplak dtg umah ak, hehe

diya : agakla, siap kene geget lagi, geram! hehe

a little less conversation said...

haha..ak dpt rse pe yg ko rse
"berbuka pose sndri ngn sahur sndri"
sbb ak da pnah alami nye..huhu

p/s: klau x silap ak..max 2 thn dr tarikh luput P

Princess Liyana said...

huhu bestnyeee dpt bsama2 family..alaahai yana pn teringin nk balik..winduuu...