Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Sunday, August 16, 2009

.entry paling panjang!.

3 perkara yang membengangkan aku yang dah sedia bengong hari nih.

PERTAMA menerima call dr si madam ai ai [penjaga area umh ak nih merangkap bendahari, kot?], mahu ketemu katanya. ak turun & turun tangga, amik ko. ayat dia sedap je ckp. mcm mana? nih, mcm nih.

dia : itu hari aa, u kasi sama landlord 1 bulan shj deposit ka?
aku : yes. he ask me to give him 1 month deposit, 1 month payment ini bulan and deposit api air. total rm1500.
dia : dia call sama sy baru td. dia nak u bayar deposit lagi sebulan. mana ada deposit 1 bulan, biasa kita collect 2 bulan maa.
aku : haiya. mr tan didn't say anything pon. he text me saying that only 1 month deposit. i dah bayar, then dia bagi resit lg, xada ckp apa2 pon, xckup ka, apa ka.
dia : deposit api air u kasi dia berapa?
aku : rm300.
dia : yg itu dh ok la. skrg ni, kita mau u bayar lagi sebulan deposit, another rm600. u duduk berapa orang?
aku : 3 orang, y?
dia : if u duduk lg ramai, lebih dari 6 orang, kita mau kasi naik sewa.
aku : before ni, mmg 3 orang pon. don't worry la bout that.
dia : i bagi u tempoh, u kasi bayar lagi 1 bulan deposit. if u byk prob, landlord mau u all keluar dari rumah tu.
aku : i pelik la. why don't landlord call me? he did have my number. if anything, u better ask him to call me la, contact me personally. i yang sewa rumah dia, dia tuan rumah.
dia : ya la, skrg, tadi dia call, dia kata suruh u deal dgn i sj. mcm ni, bila u dh cukup duit, u bg duit tu pada i, nnt i kasi sama dia.
aku : nnt2 la.
dia : u jgn nanti2, nk cepat.
aku : yela, i kena confirm juga dgn landlord, is it true dia nk another 1 month deposit.

xxx perbualan bersama landlord, mr. tan terbaik! xxx

tan : hello. yes miss fatin. ada apa?
aku : u ada apa2 mslh psl rumah nk ckp ngn i?
tan : u duduk rumah, mana i tau apa mslh rumah.
aku : i mean, byrn deposit semua ok? any prob? ada xckup?
tan : i suda kira dpn u aritu, cukup2 aa miss.
aku : td, ada chinese lady kt bwh tu, mintak i byr deposit lagi sebulan.
tan : oo, madam goh aa?
aku : yes. goh.
tan : dia mtk deposit sbb dia mau itu commission.
aku : commission ape?
tan : itu hari, dia introduce u dkt i sewa umah i. so, dia mau commission. i xkasi lg sama dia. i kata u byr deposit sebulan shj.
aku : owh. if mcm tu cerita, that's not my problem. i dah bg u mcm yang u mintak.
tan : xpa, xpa. dia cari u ka?
aku : yes. dia suruh i jumpa dia kt office. dia kata u suruh dia mintak. dia kata, byr a.s.a.p.
tan : itu macam ka? hmm. apa2, mcm ni la. u tunggu i call u. u deal dgn i.
aku : mmg i nak mcm tu. i penyewa, u landlord. ada apa2, i nk deal ngn u sahaja. i xnk ckp @ deal dgn org lain kecuali u.
tan : oke2. i paham2.
aku : lgpon, i student mr tan. i bukan dh kerja. senang2 tgh bulan nk mintak i byr deposit lagi. belajar pon family tanggung. i xamik pinjaman mcm yang u kata budak2 uitm lain yang kaya tu. [kaya ptptn wei dieorg tuh!].
tan : ya ya, i paham. u all student lagi.
aku : i hope u boleh consider la. jgn la keep asking for money.
tan : ok2 aa, i paham. xpa, xpa. nnt apa2, if dia call u lagi, u call i bgtau aa.
aku : ok. thank u so much mr tan. god bless.

conclusion : madam ai ai, pandai2 mintak duit dgn ak, padahal ko nk duit komisen ko kan! suka2 hati, nk bg lecture kt aku psl umah. woi, ak sewa umah ko ke? ko tuan umah ak ke? ko xdpt komisen ko, deal ngn mr tan boleh? bukan dgn ak. ak bukan cop duet, ada paham? i'm not stupid enough to believe u wahai madam ai ai @ goh!

KEDUA dengan kesempatan broadband yang ada, ak mengconnectkan ym bermula di petang hari. dan2 je time maghrib nk sampai, ada manusia ber'id' fiq_ato [sila add ye kawan2 sume jika anda gersang], berlucahan di ym ak. gila? ak rasa ya. dia tido di petang hari, bangun menjadi gila. haih, selamatkanlah manusia bernama Ahmad Taufiq Osman itu. entah btol or tidak, kesian la mak bapak ko lahirkan, besarkan, dh besar, mcm ni jadi. xpercaya? moh ak upload coretan barang sepatah dua kata ketika di berlucahan tadi.


KETIGA di kala point ini ditulis, ak masih menerima msg2 di ym dari seorang lelaki ini. ak musykil. ak xtau la dia ni manusia yang mcm mana. dia suka misscall ak di waktu yg xsepatotnya, time ak tido = time anda sume pon aser xpatot diganggu! ak menegur, dan menegur, n ayat dia buat ak terbahak. jap2, lihat di bawah, ak kasik upload pic lagi.! :p


ak pelik weyh! ak bukan la mcm pompuan lain, yang terhegeh nk angkat phone call, reply msg, comment kt friendster mcm pompuan lain. aser megah la tu, konon, bajet ramai orang minat? tp, ak xkesah. itu hal ko. yang penting, ak xtermasuk dlm golongan pompuan2 tuh. ak idup dgn cara ak, ak biarkan tuhan tentukan apa yang akan jadi n seboleh mungkin ak nak jalani kehidupan normal, tenang, aman tanpa sebarang gangguan. ke ko bengang ak xberapa excited berkawan dgn ko mcm org lain? ngeh ngeh ngeh

secara keseluruhan, boleh paham x aku bengang nihhhh?? kuat btol dugaan ak semester ni. dari minggu pertama masuk, xpernah sudah. ak penat oke, cuma ak xtau nk luah mcm mana. ak xsuka bercakap ikot mulut andai ak penat belajar. ak pnat, ak pnat, n ak pnat sangat! ak sedih..!

economy, dh sebulan lebih belajar, satu xmasuk kepala. quiz pon, jawab xjawab je. account, ak xtau apa ak buat kt kelas. menonong tgk si lecturer conteng2 papan putih tu. langsung ak xtau, mcm mana boleh jadi itu dan ini. public speaking, ak lgsg xhafal sepatah haram, esok present. s

11 comments:

farah-chan said...

ewwww geli gila mamat tu.
gersang betul T_T
agak agak ah

LadybugYNA said...

perghhh panjang2.hehehe
gilak mamat gersang tu.xleh blah.eiuuuuuu.kalo aku pun bg fuck babi n pe bagai carutan.eiuuu eiuuu geli.

nj said...

fatin tumpu perhatian dgn studies aje. Jika ada harassment sebegitu...kita perlu elak...caranya?? jangan duk buka YM tu. Tenangkan keadaan buat sementara waktu, nanti fatin yang susah hati...take care!
Ingat peranan dan tujuan awak tatkala ini...ini pesanan saya sahaja. All the best!

damme damiah said...

bowla, report that guy as spam
then put him/them in ur ignore list.

woh mdm wtf tu mmg melampau. gila banyak dugaan ko yeh. xpe sabar2,
susah arini insyaAllah senang esok hari.

take care

Diya Kamaruzaman said...

Psiko agak nya mamat tersebut.

Bahaya betul madam goh tu, sesuka hati dia je mintak komisen.

.fatin nabila. said...

farah : geli kan? mana dtg nth, tetibe. haih

ynna : dgn spesies mcm tu, mmg ak xkesah bg segala mcm carutan pon, hehe

puan : insya allah puan, sy dengar nasihat ni. study sy btol2 terganggu semester ni. xtau la apa jadi. doakan sy puan!

damme : dah, dh buat sume tu da. sape yg ak xknal konon nk ajak borak, delete - delete in address book - report as spam. senang cite.

diya : agakla. tetibe mereng camtuh. madam goh, haih. seb baek kafir. if x, mmg mtk tuhan kasi tunjuk kat dunia ni terus, mati terbakar gak tu.

Nuur Ailmi said...

salam

macam2... fatin maybe baru didedahkan dunia sebenar. sekali dtg bertimpa2. before kite duk dekat ngan family, duk kolej. skg kite bertemu dgn permainan dunia sebenar ok. Allah selalu bersama kita. jangan layan org tak kenal dan of course diorg tak guna. kalau boring tgk movie, bace novel, toksah jadi mangsa cyber n social networking. Take Care. neting let me know la. dun shame2. haha

Framestone said...

he..23x bg bro habis gelak dulu ek

yup mmg ade byk kes2 cam nie... bropuns ellau kne.. ingtkan perempuan gersang..sekali nyah la pulak...

dah bykjugak kes2 cam nie terjadi..coz di sini la leh cari teman seperjuangan (bg mereka la kan)

anyway..mmg panjang jugak entry nie

syalizahanim said...

yes berjaya habeskan entry yg pnjang ini!
yg madam goh tu xde duit sgt kott. sampai kne mintak cm tu skali.haha.dia ingt korg ikut jee..skali padan muke! bagus2.
eeuuwww bongok nye laki tak malu. xpasal2 melucah. gile gersang.

ije said...

euw. padan muka mamat tu. kan dah kena publish id dia. uhu

.fatin nabila. said...

nomie : act, dh lama dedah dunia sebenar. just dulu xde blog nk share, skrg ada, hehe. xtau la, bila nk stop benda dtg bertimpa2 mcm ni. :(. nk no. tepon nomie la.

enchek syukri : agakla. hehe. dpt nyah ek, confirm bantut hasrat tu ye. haha. kantoiii!

hanim : tau xpe. deal ngn landlord trus xboleh ke. itu hal dia la atr tuan umh ngn dia, aslkn tuan umh mintak deposit amount sekian2, dh kasik, kre oke dh tu.

ije : agakla. sape nk, sila la add ea. hehe