Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Monday, August 24, 2009

.cinta dewasa bukan seperti puppy lover.

"awk, sy akan sentiasa bercakap tanpa henti, tetapi, if btol awk chenta sama diri ini, awk akan paham apa sebenarnya yg sy omongi!"

kalau dahulu, lelaki itu bergaya seolah dia cinta dan sayang pada si gadis. si gadis cuba menerima dan sampai satu ketika si gadis sayang kepada si lelaki. slps itu, si lelaki tidak bersikap begitu lagi, seolah penting xpenting shj. si gadis menyedari, hampir 2minggu lamanya, kemudian si gadis mula pasang niat untuk bawa diri.

teman kpd si lelaki, bercerita konon, impian si lelaki sekadar mencari stok bini. terkejut dgn istilah "stok", si gadis mula menjauhkan diri. lu bajet lu sape bro, stok bini? ape lu hebat sgt?? haisyooo~! si gadis merasakan, itu yg terbaik pernah terjadi kerana, si lelaki pon, xde tunjuk sikap macam mencari.

beberapa hari lalu, si gadis ada post something di blog ini ttg sikap si lelaki, konon sengaja melakukan itu dan ini supaya si gadis melepaskan si lelaki. si gadis dh musykil, xde angin, xde ribut, hujan tibe2 datang di malam hari. n hari ini, si gadis ketemu sama bukti!

si lelaki rupanya sudah punya pacar si dewi sejak berbulan dulunya lagi. so, si gadis musykil, awat si lelaki behave spt single ketika berYM tempoh hari. abes berteka-teki, si gadis dan lelaki beromongan di YM untuk kesekian kali. ya, nk kata dh settle, mayb xlagi.

tp, xpelah. asal si gadis harap si lelaki tahu dan coba utk faham maksud kata2 si gadis. yelah, sibuk taip msg, smpai xbc ayat si gadis kan. tp, si gadis relax je rasa diri ni, sbb, baguslah, alhamdulillah, finally, si lelaki dh berjumpa jodoh hati. cuma si gadis harap perkara ini xberulang lagi pd another dewi. :)

nota kaki : andai entri di baca si lelaki, si gadis mau si lelaki tau, tipulah si gadis xsayang sama si lelaki. tp, si lelaki xharuslah menyalahkan si gadis atas apa terjadi, kerana si lelaki pon byk ignore2 kan diri tempoh hari.

cuma, if si lelaki nk tahu juga ttg perasaan hati ini, si lelaki harus tau. bila si gadis menyayangi dan mencintai seorang lelaki, si gadis xkan berikan hati tapi prinsip diri. dan sekali si gadis menyebut ttg prinsip diri, itu bermakna hubungan kita xkn lama lagi.

sila lah tanya pd bekas teman lelaki, gimana caranya si gadis membawa diri ketika menjalinkan hubungan bersama mereka ini. berbeza sih! dan tanya mereka lagi, bila si gadis mahu membawa diri, perkara apa yang pertama kali akan dikatakan di bibir, hanyalah PRINSIP DIRI.

kerana apa prinsip? kerana si gadis tahu, sudah sampai masa si gadis harus bertindak sebagai diri sendiri, tanpa perlu memikirkan orang lain punya hati! sudahla si lelaki, kamu suda punya dewi, usah di ungkit kesah chenta dulu hari, sy tetap bawa diri dan kamu jg tetap bersama si dewi.

lihat, lihat, masih ada senyuman di bibir ini! final say, u mean nothing. :))

8 comments:

nj said...

fatin...
sy pun pernah frust bercinta dulu...semuanya krn sikap lelaki yang sebenarnya 'macho' ntah apa-apa!!! Alhamdulillah sekarang saya aman bahagia dengan lelaki yang tulus ikhlas menyayangi saya...bukan kerana nak tunjuk 'macho' tak tentu hala...

13may said...

dasar lelaki.... :D

ije said...

salute!!

panggil aku shEh said...

suka ngan entry ni!
:)

damme damiah said...

ramai jek yang suka mengaku single walaupun dah bertahun ada bf/gf.

ko kuat semangat, so xpe la. kalo macam aku setahun jugak la dok main pi mai pi mai tang tu.

anyway, idop baik2
hohoi

adza said...

para lelaki yg da berpunya, sila mengaku ok..
kecian ppuan yg single tertipu..
same goes to gurl juga..
bersyukur n setia laa pd yg satu..
bg can sket kt yg single..
huhhu~

lex buddy.. smpai seru nnt, ada jodoh kita..

♥♥♥ said...

chantek ar si faten cun. si sufy cantek ni sokong pe yg si faten cun lakukan. hehe pedulik kn mrk. si sufy cantek ttp syg kamo. muah ;)

lieya orange M.I. said...

...ka;au terlampau memikirkan org lain, diri sendiri yg merana...

...ohhh, itu pernah terjadi berulang kali...

...si gadis mmg tabah...