Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Thursday, July 30, 2009

.story book.

tadi si ibu mengemas rak buku kat belakang rumah. dekat rak tu, penuh dgn buku time kecik² dulu. bila sekeping ibu amik lap² habuk, ak amik balik buku tu. bila ibu susun elok² dalam kotak cantik² nk bg org, ak kecahkan balik susunan buku² tu, kutip balik mana yang berkenan. xsdp duduk ak, kejap² ak jengah balik blkg, nk tgk buku apa yg ibu amik.

sbnrnya, ak mmg sayang barang ak. lagi² barang dari kecik yang ak simpan. kadang², ak tau, benda tu sume menyemakkan. [ala, duk dlm kotak je pon!], tp ak syg esp barang yang ak membesar bersama. contohnya tadi, buku cerita zaman kecik. dgn buku cerita tu semua la ak membesar, ak igt lg dulu ak bc buku² tu.

kecik², bangun pagi, afta mandi n makan, xde kije, pg duk dpn rak buku, silang kaki naik atas dinding then baca. ak mmg minat membaca esp buku cerita, dr kecik lagi. paling xboleh lupa, koleksi buku doremon penuh satu kotak. smpai skrg, dh xtau mana pg buku doremon tu sume. ibu xbg ak baca dulu, kata dia, "xbwk pekdah pon ten, nobita tu, sampai ke sudah xpandai!" :P


antara buku yang sempat ak "selamatkan" tadi. fav book all da time, "don't go finni". cite dia ala² nemo. anak ikan dogil xnk dgr ckp org, gatei nk tgk matahari, then kena tangkap sama fisherman. :). nursery rhyme tu penuh dgn kaler² + lagu² rhyme. kucing bertopi tu, kucing tu nakal masuk umah org, then sepahkan rumah budak² tu time parents dia xde kt umah.


ada lagi date buku don't go finni ni dibeli. itu tulisan si ibu. dulu, ak suka bila buku cerita ak ada bertulis nama ak, konon takut ilang. padahal, duk kt rumah je buku tu, bukan usung sana sini pon. 1993 means, umur ak 5 tahun time buku ni dibeli. :)

ishk, ak sayang barang ak. sedihnya orang lain dapat barang ak. even dh buruk, ak sayang. :(

2 comments:

. d [ i ] y [ a ] . said...

ye ye .. itu buku saye juge . siap ley hapal jln cite nye ..

damme damiah said...

sayangnya
barang aku sume dh musnah terbakar taun 99 dulu
hehu

weh, who's that guy?
gila juicy cte neh