Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Tuesday, July 14, 2009

.mood xstabil.

pertama : entri semalam ditulis dlm keadaan emo. maybe, apa ak nk sampaikan xdpt disampaikan dgn betol. hakikat, yg datang kerumah bukan owner tetapi kawan owner + parents tu. if wakil dtg utk melihat keadaan rumah, kami xkisah. tetapi mereka dtg utk meninjau rumah yang bakal disewa untuk anak mereka. sedangkan, kami sudah menyewa disitu, so, hak kami untuk memilih siapa teman serumah, bukan hak tuan rumah suka² hati nak kasi orang masuk rumah itu.

kedua : keputusan ak n si adza untuk duduk 2 orang [sblm ni] di rumh kami, mendapat perhatian beberapa pihak. mcm² orang kata, sdgkn itu hak kami untuk duduk berapa ramai yang kami nak. berkawan dengan ramai orang xjd mslh bg ak, tp, untuk duduk serumah, menatap muka setiap hari, tanpa perasaan yang selesa, itu masalah besar bg ak. faham kan? kami membayar sewa rumah + isi myk kereta tanpa pinjaman dari sesiapa, semua itu ihsan father n mother kami. faham lagi?

ketiga : tentang rumah lagi. tolongla sedar dan faham, sebenarnya ak x mengajak orang untuk tinggal di rumah ak. cuma, bila orang cakap nak duduk rumah ak sbb xde tmpt, mayb ak consider jgk. tp, ak n kwn xpnh bg kebenaran utk si polan @ polan mengajak sesiapa tinggal di rumah kerana si polan 1 @ polan 2 atau anu itu xmampu byr. bg ak, snang, xmampu, xpela, ak xde paksa² pon tinggal dirumah ak sbb ak tolong org yg xde tmpt tggl. ak n housemate sgt neutral. tinggal xberjemput, pergi tak dihalang. ok!?

ak bknlah seorang yg bongkak @ sombong even tulisan ak menggambarkan yang itu, tp, permulaan sem ni, ak dpt byk mslh. utk settle kan mslh, ak aser, ak patot bertindak seperti seorang yang sangat tak amik tahu ttg apa². sbb bg ak, xde sbb pon org harus ganggu idup ak, krn mereka² xberkaitan walau sikit dgn ak.

ya allah, tolonglah permudahkan perjalanan hidup hambamu ini. ak mohon utk ditenangkan hati ak. jauhkanla ak dari orang² yang punya niat tidak baik terhadap ak. ;(

10 comments:

damme damiah said...

kita mmg xboleh nk senangkn hati semua org pn
do what u think is good 4u,
persetankan apa yg org ckp
life's cruel

amin.

Nuur Ailmi said...
This comment has been removed by the author.
Nuur Ailmi said...
This comment has been removed by the author.
Nuur Ailmi said...
This comment has been removed by the author.
Nuur Ailmi said...
This comment has been removed by the author.
adza said...

fuhh~ byk comment deleted..
huhhu~

amin.. slalu nyer, doa org teraniaya nih termakbul.. mari laa kita sama2 berdoa..

byk dugaan kita kn..

BURDHANI said...

manusia ni mmg xley tgk org laen senang

sabar je la bowla

diorg dengki

jgn pedulikan lalat-lalat tu

syalizahanim said...

Isk! umah sewa yg kte da stat sewa mmg hak kte. p ade certain2 owner yg tak pham bhase..biase la tu.aku pon sllu kena. ko kne wt tegas lah selagi boleh. arap2 sme bnda ley settle.
study tu yg penting.okay?

UnPerFecT LauRa said...

fulamak,sape pye comment mu delete nih...
giler ar tin..

.fatin nabila. said...

damme : syg la ko damme. ayat support mmg best, dr dulu smpai skrg. :)

adza : aminn.. sabor sabor*

cik aja : yeah. bukan lalat, langau. :p

hanim : kena jd consultant utk fatin nih bab² sewa umah, dh de xperience kn, hehe

leen : mane ade ak delete. bukak² dh xde. ngee`