Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Monday, July 20, 2009

.hate letter 4 both of u.

surat untuk pakcik dan makcik yang datang tanpa diundang tempoh hari.

wahai pakcik dan makcik yang menjenguk rumah kami haritu. terima kasih banyak² tak terhingga atas apa yang pakcik dan makcik dah buat. kami tak pernah ganggu kehidupan pakcik, makcik + anak makcik sekeluarga, tapi kenapa tergamak kalian buat macam ni kat kami? kenapa kami yang menjadi pilihan anda semua?

mentang² kalian bawa merce lama, spotrim buruk, kale dh xbrape nk ada + calar yang xhengat, xbermakna kalian leh buat sesuka hati, apa salah kami? kita xpernah berkenalan mahupun berchitchat di YM, Skype, Msn Messenger @ mempunyai rangkaian di facebook, friendster, myspace, tagged, hi5, tapi, kenapa kami pakcik makcik, kenapa! whyyyyy???

saya doakan, perbuatan pakcik dan makcik sekeluarga akan dibalas dengan seadil-adilnya oleh tuhan. saya tau, pakcik makcik boleh pk dengan waras sebenarnya, kalian bukan orang muda, tetapi orang tua, yang dah tau kesan yang akan datang akibat daripada perbuatan dan tindakan kalian.

hari ni, pakcik buat anak en. baharum + pn. zahara = cucu cicit nabi adam @ hamba allah, kehilangan tempat tinggal. ingatla pakcik makcik, esok lusa, banyak lagi hari yang mendatang. saya sentiasa doakan tuhan bagi petunjuk kepada kalian, bahawa tindakan kalian telah menyusahkan kehidupan orang lain. kalian rampas kebahagian ak!!!

ingat pakcik makcik, sampai masa nanti, bila kejadian macam ni berulang kepada anak pakcik makcik @ cucu cicit, keturunan kalian, mohon tuhan agar kembalikan ingatan kalian kepada peristiwa yang telah kalian lakukan pada kami. kami tak pernah mengusik malahan menjentik hati jiwa kalian, tapi kalian?

hampir putus asa saya semester ni. permulaan semester yang sentiasa mencabar dalam hidup ak dan si adza; mengurangkan semangat kami, hampir putus asa dibuat. alhmdulillah, ada masanya, ak sentiasa yakin tuhan ada dgn ak.

tuhan, ak terima ujian ni. ak akan tunggu hikmah disebalik semua ni. i will.

ikhlas dr hati manusia yang pakcik makcik aniaya,

fatin nabila baharum

22 comments:

Affan Azami said...

hilang tempat tinggal?

{Suria Muhammad} said...

what happeneng?

damme damiah said...

eh, is it truly happening?
why?
makcik tu bc blog ko ke?
aiyoh,
now masuk hostel la kejap
sementara cari rumah baru,
okie?

BURDHANI said...

omg, dh xdpt duk umah tu lg ke?

poor u..

panggil aku shEh said...

kenape kenape??

Nuur Ailmi said...

sabar ye tin... Allah knows the best for u and them. meh la duk shah alam ni..leh gi shout awards lagi. hehee ;)

Diya Kamaruzaman said...

Aduhai. Sabar jelah fatin ye. Mungkin Allah nak bagi susah dulu, baru senang kemudian.

Pakcik ngan makcik tuh akan "terima" apa yang sepatutnya mereka terima. What goes around comes around kan =)

UnPerFecT LauRa said...

patot la kat kertas acc tadi ko tulis BODO..
aku ingt ko tulis BODO sbb tk phm..haha..

thats y u ckp stress yer..
sabo la tin..

nnt aku carik sean kingston utk serang org2 yg tkde manners tuh...

bikin susah hidup org lain sje..!!

nj said...

fatin...
apa kisahnya kali ni lak? Sabar bebanyak...InsyaAllah ada hikmah di sebalik setiap yg berlaku...

LyNn said...

meh mcleen jd life consultant ukt bowla..kikiki..

ko sepak je pakcik n makcik tu..dia bukan larat pon nk sepak ko balik

.fatin nabila. said...

affan : lebih kurang mcm tu.

sue : ditindas oleh orang tua. so, kami mengundur diri. ;(

damme : btol la mek. bkn maen². nasib dh jumpa jgk rumah lain. tingkat atas, but, condition xsama mcm umah skrg. tp, nk buek camano eh.

cik aja : tq.

sheh : camtu la sheh.

nomie : hehe. xpe², sayang sama mlc nih. lol`. nnt nxt yr, nk pg, nk ajak nomie lak.

diya : :).. well, karma kan.

leen : hehe. tau xpe, ak tulis bodo bkn sbb kpale orang dpn halang ak, tp, sbb laen. bila dh hangin sal nih, kpale org dpn halang ak pon, ak boleh marah. hehe.`

puan norma : byk kisahnya puan. doakanla anak murid puan nih. dhla sem ni blaja OB lagi. text book yg sama, slide yg sama. hee`

lynn : ak kan menghormati orang tua. cett`. :p

Princess Liyana said...

Dear, hope semuanya ok...erm abestu duk mana skang?satu hari nnti mereka akan rasa jgak..apa yg mereka buat pd org lain skrang..hmm

adza said...

maybe dia xtau sbb dia n si anak xpenah rasa ssh.. nnt one sweet day, kalo dia di uji dia harus accept.. n dia harus igt apa dia da lakukan kt kita..

penah xko pikir, loan dia xlepas..
huhhu~

sayu blk aku bila baca nih..dr elok aku da lupa..

xpa2.. nnt duk umah atas tuh, kita hias cantik2 yer.. insyallah.. ramai kwn2 yg masih support n nk tlg kita.. semangat.. walaupun xramai, tp ade juga org yg masih care psal kita..

:D

Nuur Ailmi said...

yeay!! buleh mensosial kan diri.. haha.. takpela pasal rumah sewa tu. nakwatcamno. daripada tak tenang kena ganggu kat org2 tua tu.

PenMataTajam said...

akak nape jd cmtu sekali?ape la land lord yang sgt jahat.bukan x byr sewa asal nk halau2???

.fatin nabila. said...

liyana : still duk umah tu. mayb, by the end of this month, or nxt month, pindah umah. dh jumpa da umah baru. fully furnish, but clean mcm umah skrg. price : xtra rm50.

adza : ilek babe. xpe, org nk buat kita. nxt time, dia lak. jom, satayyyy..! :p

nomie : agakla. tp, xdehal la, xmo pk byk da. dh jumpa umh baru da. i'allah, ada bantuan dr kawan2 nk deco balik umah baru. :)

miera : agakla. kejam kan mereka pd ak. ak bayar byk lagi tu. haih.` xpe, dh xnk pk sgt da. dh oke sket. ;)

lieya orange M.I. said...

...benci kat makcik pakcik tu...

...seburuk-buruk manusia, ialah manusia yg mementingkan diri sendiri...
...kata uztaz ku...

adza said...

satay?? jom~
next week laa.. hehhe~
duet da masuk nnt..

:D

syalizahanim said...

Owh..sampai gtu skali pakcik makcik buat. takpe2 dugaan ah tu untk sem bru..

Anonymous said...

huh? err kena halau ke ape ni? so now where r u staying babe?

believe in karma ok! heh, dasar tua x sedar diri dah tua bangka. nak menindas org lain!

selamat bertabah hati. kuatkan semangat utk belajar ok :)

13may said...

stay strong & stay cute beb :)

Princess Liyana said...

hmm tkpe at least dpt rmh br..drpd duk dgn owner yg......ehehe kan kan?