Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Sunday, June 14, 2009

.privacy.

facebook, tempat di mana sy peroleh sesuatu yg dinamakan privacy. if friendster, dh xdpt nk control, sbb half dr member kt situ sume xbrape knal, knal kjp². tp, kt facebook, semua yg ada dlm tu, semua yg sy knal, major ex-schoolmate, member uitm, n bloggers.

tp, ada feel sangsi thdp someone ni. kata si kakak, dia ni kwn mereka ketika di sekolah. means senior sy la time sekolah. tp, siyes, lgsg xigt, lgsg xknal. tp, bila dia add, ok, respect sbb mayb kwn kpd kakak, so, xdehal, accept je la.

satu yg buat feel pelik tu ada, xkn nk add semua adik bradik ak? 4 orang, empat² member dia. yg pelik, smpai si adeq, yg baru buat facebook xsmpai seminggu dia dh add. em, cik kak nk tgk sgt ke pic family kami? awat berminat sgt nk tgk muka² family ai?

bila dilihat, cara dia tu, agak menakutkan, sy n adeq delete dia dr acc kami. if kamu dlm situasi saya, confirm, rasa pelik jgk kn?

8 comments:

ije said...

haha. nak wat geng la kot. tapi memang weird la.. ke sb dia terlebih mesra. uhu

Ladyee.Ladybug.Yna said...

ha ahhh weird la jgk.kat facebook aku pon aku taruk org2 yh btol2 aku kenal je.yg xknl ntah sape2 tu,sila ke myspace n tagged.[cam pomot lak haha]

um umm xkesah kot.sbb facebook ko.skeati ko je la nk add nk delete sape2 kn.[pengalaman mendelete org yg xknl =P]

NoRT said...

aku wat fesbuk coz nk himpun kengkawan lama...tp x dpt2! huhuhuhu

nj said...

fatin...
InsyaAllah ... nita baik tu kut...jgn sangka tak elok dulu..tapi kat FB u boleh decide sendiri...tak perlu accept if tak mahu kan...
Whatever it is...tambah persahabatan tu kan baik mek oiii...

Diya Kamaruzaman said...

agak nya dia nak kenal fatin dengan lebih rapat kot. =)

facebook je diya aktif kan, tu pun sekadar nak tengok profile org lain. hihi

.fatin nabila. said...

ije : geng? xpnah borak, knal pon. situasi dia cmni, dia tua setaon dr my sis, then xpnah borak, xpnah jumpa, xde sengih² sgt b4, knal skdr, eh, dia ni bdk skolah ak dulu aser. ha, gitu la.

yna : hehe.` tq. sbb aser terlalu pelik, jd mcm menakutkan, tu psl delete kot, :p

nort : kne rajin search tu. hehe.`

puan norma : bkn puan, menakotkan sgt, so, jd mcm takot lak. kt friendster sy byk open utk org xknal, hehe.`

diya : sy pon suka buat cmtu, tgk profile org lain je kije. :p

am_am_am said...

ade jugak yang add am, coursem8 kat uniten, tapi xpenah tegur pun. Haaa..nak kata kenal pun xkenal sgt. Sebbaik cam muka. Tapi, pk2 balik, mybe diorg ni nak tambah count member je.

CIVIC Power said...

Tentu pelik...
@ mungkin dia nak mengumpul ramai rakan supaya friends list dia menjadi banyak...
errr..