Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Tuesday, June 9, 2009

.lemaunya mereka.

sy cukup setuju bila orang ckp, staff kerajaan buat kerja sambil lewa, hari² masuk kerja, jam yang betul² berkualiti digunakan sekadar 2 3 jam shj [pengakuan beberapa org staff kerajaan yg jujur]. tp, tetiap taon demand nk naik gaji, lebihkan elaun, nak bonus bagai. kerja, ada buat cepat? langsung tidak. ada sopan santun sgt? keje kt private sec pon bagus kot.

contoh : duit yuran yg bendahari U potong dr ptptn time sy bercuti dulu, dh masuk setahun claim, xpernah² dpt pon. pass kt org tu, pass kt org nih. ayat yg kuar dr mulot dieorg - "kejap ya dik", "oh, nanti sy tgk", "cik, dlm proses lagi", n sume bagai alasan kasi, tup tup, dh setaon.

yg tau buat, ngabes masa, ngumpat pot pet sana sini, xde keje lain. lemau!


bukan semua orang ya, :)

6 comments:

en_me said...

sibbaik bukan sumer oghang ghitewww.. ekeke, salammms

naithrousz said...

aku kalo gomen nya kakitangan plg aku x ske nurse...cit sombong kalahkn doc...sbilangan jr la...

Mamamanja said...

ingatkan buah jerk yg lemau

Ladyee.Ladybug.Yna said...

yup3.yg keje tol2 pon cekgu je.sbb mereka ade time.n kdng2 tlebih keje lak.ye la,de extra clss n bla bla bla.

**errr de kaitan ke =P

.fatin nabila. said...

en_me : yela, bkn sume. byk wwwwww en me ek?

ja : nurse mmg, nama je nurse, harap muka lemah lembut, skali bukak mulut, haramm.

mama : manusia lemau gak, hee

yna : ade². cikgu mmg kerja btol pny, hee`

pestisid said...

ops 24hb i dpt interview gomen. but now already got another offer in private sector. saja nak ubah angin, janji gaji naik.

mmg pk gak la nak masuk gomen ke x. hehe. hari2 asyik org kutuk je. me pun kutuk gak staf2 gomen pemalas ni.

ops fatin, u follower kak VP. die ngan en lalok gomen staff k. HAHAHAH.cepat, nyorok lari.