Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Sunday, June 28, 2009

.copy oh copy.

perasaan menyampah mcm "ee,nyibok ah" ada dlm diri ak skrg. ak yakin, sume org ade feel tu [if xde sudh, jgn nyampuk, hehe]. ak aser mcm nymph keadaan COPY mengCOPY yg makin lama, makin menjadi². ha, yg ni pon, sush nk ckp byk, kot salah ayat, mula kuar ayat, "ala, benda public, suka atie org la" @ "biarla, mcm la ko sorg boleh buat" @ "die pon tau nk buat cmtu, cuma skrg br nk buat".

tp kn, if dh benderang lagi bersuluh, kuar la ayat mcm mana pon, ttp nmpk beza dia. tang yg ai kena, ai mls la nk reveal, sbb, org tu, bau² durian je dgn ai. 4 sure, xde la dlm list kt sblh ni. kwn² ak xde yg prangai x semonggah mcm pengCOPY² ni.

wahai manusia berkenaan, ak tau hang baca noo, haha.` udah² la tu, xpyh sush² nk buat tajuk entry sama ke, format blog sama ke, style blogging sama ke, style gmbr sama ke, or spt tut tut ke. bukan dijulang jd JUARA yg menang adiah jutaan ringgit pon. nuffnang pong tok cecoh spuluh ya lg, mu nok kecoh jugok?

nota kaki 1 : ini ckp berbukti, n if sape yg lihat, boleh prasan, too-too drastic apa org² mcm ni buat. org buat gini, dia buat gini, buat gitu, dia buat gitu. susah la dey kici.`

nota kaki 2 : takat layout, ak xheran pon, berjuta buat, ni yang selama ni ko buat mcm "W" tetibe 2 3 hari ni jadi "M", s jibeng pon boleh beza mek.!

19 comments:

bobostrobos said...

haha..mek..mek...apo nak jadi ni mek..

Yna Izyana said...

"mek" disitu means gurl hahaha.
tu la...aku ade jumpe gak kes copy2 neh.ade yg kena tuh sejibik2 dia copy.entry pulak tu.kesian tuan punye blog.bengong2 je mereka2 itu.

**blog aku xde org copy.hahaha.bagus3!

.fatin nabila. said...

asyraf : tok tahu la, nok jadi gapo tahu, hehe`

yna : haaa, ko mmg pandai yna! ank sape la ni. ini kes copy, bkn takat blog ni, tp, byk la tuan pny blog bercerita, n mmg ade btol kt situ. pelik, xsegan ke copy² lg² copy blog kwn sendiri @ geng`.

[ni bkn kes ak ni, kes "kwn" ak bila blog ditiru oleh classmate sendiri, then, dia buat poyo, mcm xde pe jd je]

No Name Loser said...

die sje nk menganjing je tuh..ke camne..ok ape die kopi..xbangga ke ade org kopi kite nye..haha kalo aku kembang lobang idong tuh..haha xde la gurau je

Org Ganu said...

copy mencopy ni mmg satu tradisi yg x leh dibendung..hehe..orang melayu biasalah..daripada bdk2 smpi ke org tua pun ada sesetengah yg ada skp suka copy pe org lain wat.
ish2 pe nak jadi la..try la wat something different sikit..

Diya Kamaruzaman said...

uiks. sampai macam tu sekali dia meng-copy. diya tak penah jumpa lak kes gini. huhu. btw fatin, yang meng-copy tu die intentionly nak buat ke? atau die saje nak nyakat kita?

Nuur Ailmi said...

macam best je issue ni. if nak copy buat la citation mek! belaja tinggi taktau nak apply. haha

CIVIC Power said...

Tiru meniru..
selalunye orang cam tu
tak leh fikir jauh..
biar la dia tiru..
tapi hakikat sampai biler2
pun dia tak pandai..

Sepandai2 tupai melompat...

{Suria Muhammad} said...

va va! i've been in that situation too! tp kes aku, kwn sdirik la. obvious kot? for xmple, d layout, d words/sentences used, topics etc smpai 1 day, kakak aku bg comment layang kt dia. beliau plak yg lbh2 skt hati & geram. haha!

but come to think about it, u should b proud tho. itu maknanya mek itu mengkagumi kamu & her blog. that xplains y mek itu meng-copy. make sense kan? ;)

{Suria Muhammad} said...

eh, ade pmbetulan ayat


but come to think about it, u should b proud tho. itu maknanya mek itu mengkagumi kamu & ur blog.

.fatin nabila. said...

tiada nama : nk kata bangga, lebih pada nyampah kot. if skali dua, oke la, dh berkali², mcm nk lempang pon ye.`

org ganu : tau xpe. sket² copy, xpela, smpai boleh cam la, nth, hangin.!

diya : xtau la diya, xaser pon dia nk nyakat or ngejek. nk pk dia nk blog dia secantik mcm blog org lain pon, xkn camtu skali, sbb aser, blog ni, xdela heaven pe pon. tulis pon, skdr pe yg terlintas, pe yg jadi, life fatin kn, so, patot xjd kisah copy ni. nama lg blog, buat hal masing² suda kn..

nomie : haaahaaa.! setuju ngan ayat tu. mek o mek, dgr tu mek, berehi ngak niru nih..! hehe

civic : biarkan dia, nk tgk la ni, smpai bile nk meniru lg tu.

sue : ha, yg tu la ak mksudkan, kwn sendiri kot, yg kite dok rajin comment mengomen kt blog dia, n dia pon same, tp, mcm dia xde perasaan ke nk terasa bile org tego gitu ea? pelik ak org style gini, pe mslh nth. bangga? oke², mayb mmg ak harus berbangga, byk² benda lain, yg ak jgk dia berkenan, hehe..`

nj said...

fatin...
apa hal kes 'copy' ni? maklumlah saya ni generasi X yg lambat sikit pick up...hahahaa
Anyway..akhirnya baru terperasan thumbnail awak tak ada kat template baru saya tu...skrg dah ada dah...tulis bebanyak tau!!
Satu lagi...tak tahula awk suka ke tidak...sudilah mengambil AWARD dari saya di blog purpleheart tu...gerenti no assignement required tau!

damme damiah said...

aku taktau tebal mana kulit muka sang pniru neh. mcm sangat taktau malu betul.

kalo artikel 'cool' nak copy kira macam boleh faham ah, nak cepat naik en

yg jenis tiru hal peribadi mmg xleh blah. adoi. cap ayam betul otaknya

Faizal@poyan said...

salam fatin..
emmm bebawa sabaq noh... mungkin lepas ni dia tak tiru or copy sesapa dah...

Jard The Great said...

waa... ade gak manusia camtuh ek? ish...

shinosuki said...

+ bol
+ issu apekh ini
+ siape kh gerangan org pengOPI tu
+ n spe kah gerangan yg xcye ko xde bf tuh.

her said...

salam.

ain pun pernah kena camnih. kita susah payah cari idea nak tulis apa, org lain selamba badak je curik. so, solutionnye kan,

[alamak takleh nak post sini, sebab ada javascript]

bukak link ni yer! selamat mencuba!

http://www.yousaytoo.com/disable-highlight-text-on-blogger-2/46866

.fatin nabila. said...

puan : tenkiu².! no assignment, bereh~ i love u lah.

damme : ko xknal mek itu, segala benda la nk copy kasik sama, lemau ah`

faizal : baik², ni dh reda sket, 1st day aritu lg la, hott!

jard : ade, manusia ni ramai, mmg byk prangai jdnya.`

piah : ade yg xcaye, tutup chance ak je nk bkenalan ngn cowok ensem + kayo! jeles la tu org nk knal ak, sibuk dok kate ak dh de couple, lpas org tu blah, die balik kate, "ak phm, besela, ak ramai gak kawan yg xde bf mcm ko", mcm syiallll je kn.

ain : tQ so much ain bgtau..!!!

Syiekatsuya said...

Sekrg nie ramai org macan tuu..susah nak elak