Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Sunday, May 24, 2009

.track mat rempit.

isu di TV 1 td, anda tgk? mat rempit kata mereka risau bila merempit di jalanan, xsedap bila dimarah orang, dan ala² menyeru kepada kerajaan supaya menyediakan track yang sesuai untuk di rempit oleh mereka.

byk besar, sape patot seru sape nih? mat rempit seru kerajaan suda. if camtu la gayanya, mmg la susah. tu baru mat rempit kat kL. yang de kat negeri lain, celah² kg? if buat satu, yg laen confirm demand benda sama, kang xpepasal, tetiap daerah ada satu track, suka? ai xsuka.

tp, bagus la ayat mereka. at least, kita tau, mat rempit ni tau jgk org marah die, boleh bg buah fikiran jgk utk "majukan" golongan dia dgn buat track even idea tu, xbernas + ikot suke atie dia.

ak xsuka mat rempit tau sbb pe? sbb ak aser, bonggol yang byk kt kwsn perumahan either kt kerteh or memane tmpt, sume tu sbb mat rempit tau. xnk kasik ko rempit, buat bonggol byk², kdg² tmpt xlogik pon letak bonggol, pelik ak. dh tar jln, sj naik kan sikit, kasik bonggol, lemau.

10 comments:

Ladyee.Ladybug.Yna said...

hahaha.aku xtgk aa ball.tp lau psl bonggol2 tu mmg aku pon hangen.gara2 dorang aa tuh de bonggol2 byk2...

Diya Kamaruzaman said...

hahaha. quite funny pulak rasa. ada ke patut seru kerajaan for "good" sake diorang.

Kimie said...

asal lak..kalo bonggol kawasan perumahan tuh dorang buat bkn sbb mat rempit la..nama lg kawasan perumahan..keta moto sama je xnk bg pandu laju2..sbb kawasan tu kan ramai kanak2 main2..tu pasal die wat bnda tuh...takot membahayakan nyawa..bkn sbb mat rempit la..kalo die wat bonggol kat jalan besar tu baru la sbb xnk bg merempit..kalo kawasan perumahan tu aku x stuju la..sbb bkn tu sbb die..kesian rempit man,,hahaha anda mmg selalu d persalahkn..tu la sape suh cari keje xde pekdah..haha

en_me said...

letak je taik lembu tengah jalannns ghitewww.. ehehe, salammms dr me dikejauhannns

S h i n o said...

buat track la bagus.. bleh g main drift dengan drag atau sprint. Takde la diorang duk peleseran kat dalam town.

Kalau ade jugak, baru bleh ambik tindakan tegas. So, xde alasan untuk mereka berlumba dalam town.

Sebabnya track dah ada.. hurmm sokong bina track!

:D

S h i n o said...

plus bonggol memang menyusahkan dan merosakkan kereta ai.. gr.. paling benci bonggol!

Anique said...

aku dh pnh dgr kot pasal bina track neh dulu..?
tp, ala, as if dorang akan pergi men kat track. alasan je tuh
apa thrill men kat track kan?

.fatin nabila. said...

yna : ai agree with u! hee

diya : tu la, dieorg kan, lebih² lak.

kimie : aiono, hang jgn marah no. hang mat rempit ka? bonggol tu mmg sbb pembawa motosikal yang membawa dgn sgt laju. ai mrh sbb bonggol kdg² tmpt xsepatutnya pon letak. jarak tiap satu lak, dekat². pndg sy, jgn mara ya! =)

en. me : taik lembu, nyusahkan org lain plak.

shino : track alasan semata nk abeskan duit kerajaan, mcm la lps buat track xrempit kt jln dh, confirm ada pny, kot? hee. tp, tau xpe, bonggol mmg nyusahkan.

anique : i agree with u!

Kimie said...

hahahahha...gile ke ape aku nk marah...ade muka cam marah eh..hahah..aku tulis pon gelak2 je..wei aku x penah siriyesss..hahah..jgn risau

.fatin nabila. said...

kimie : saje, risau gak orang marah² nih, haha.`