Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Saturday, May 23, 2009

.*peace*.

beberapa hari ni, sy mengaktifkan diri dgn facebook. maen quiz ntah pape, n bila ada masa view sana sini pny profile. bila view profile orang, ada yg sy aser teruja, terkejut n bagai macam.

dulu sy pernah tulis psl bab orang ngate² nih. xtau nape, cukup pantang bila orang amik kesah hal kita then tulis bagai mcm, cakap xengat dunia, kutuk sume. tp, skrg, benda tu mcm terbalik tau.

if dulu, org kata mcm², sy nih on off la bab pakai tudung, itu la, ini la. tp, alhamdulillah, sy xpnah berlakon dpn ibu ayah sendiri. sy ulang, berlakon ya anda semua. mcm mana watak sy di luar, gaya sy, mcm tu la sy bila bersama dgn family sy.

tp, kesian + kelakar dgn org yg mengata sy dulu. skrg, sape yang free hair, rebond bagai, dye lagi, jln pakai t-shirt sendat gile bab, kalo boleh nk pakai bra je kot, jeans panjang xde dah, 3 suku lg la, yang ade sume short takat tutup bontot je.

sape yang dahsyat skrg nih? if xngate ak dulu xpela, nih, dulu ngate smpai ak rasa, "ishk, ko pehal, gile ke pe". moral of da story, jgn ngate orang, nanti kena kat diri sendiri balik, xpon, kena kt keluarga sendiri nanti. haa, gitu la citenya. *peace*. =)

12 comments:

Ladyee.Ladybug.Yna said...

pd aku la.xperlu nk ngata2 org if dr sndri longlai mcm lalang.aku xdulik org nk ckp pe.jnji aku xhipokrit.

S h i n o said...

eh tau.. u free hair dlu hehe :P

nj said...

fatin...
saya pun tgh gilerr balik kat FB...main Word Challenge...sejam dua boleh layan benda tu je...hihihi

damme damiah said...

memang selalu klo ngata kat orang akan datang balik kat diri sniri pun
aku selalu kena
hehu
oleh itu cuba untuk kurang mengata.
diam2 je
semua orang manusia biasa

:: !zyan :: said...

tu lah..same2 la kita beringat kan.
ape2 pun yg kita buat mesti dapat balasan....samada lagi baik atau lagi buruk je.

Princess Liyana said...

Btol 2.what goes around comes around kan?hehehe.peduli ape org nk kate.yg pnting,be yourself.hehe

UnPerFecT LauRa said...

mok,windu ko!!
terror tk aku dh pndai bt blog..
terpengaruh ngn ko pye psl la..
jumpe konvo nnt!!

lieya orange M.I. said...

...i pn heran, kebnykan after buat rebonding, mesti nak bukak tudung...
...fatin, kita sama laaa, pernah on off jugak...
...tp taktau laaa sapa yg mengata, setakat ni, kwn n family tak mengata,tp kwn2 tak taula kat belakang...

syalizahanim said...

mmg ah wey..org kan suke berkata-kata.bia jela..

BaBbliNg BaR0nNESs said...

Assalammualaikum..

Hidup ni mcm roda, kalau mngata mest tkena..Allah is just n fair..

^A woman modestly dressed is a pearl in its shell^

:)
Thnx 4 ur comments b4 dis. Hoping God bless u 2...

adza said...

hahha~ btul2..

sejak aku duk tumpang umah sewa kwn aku nih.. mcm2 crita aku dgr psal kwn2 aku dulu..

yg mana pnah ngata aku dulu.. tgk skrg.. ape da jd kt mereka.. huhhu~

aku xmo ckp pape da.. lalalalla~
yg penting jgn ngata org.. ;p

.fatin nabila. said...

yna : good², janji jadi diri sendiri kan.

shino : i am. :)

puan norma : kt FB skrg, jadi mangsa culik + tukan culik je skrg, hehe.

damme : tau xpe, kurang ngate, kurang jadinya. relax suda.

kak izyan : tu la, buat baik bls baik, buat jht, tuhan balik tutup mata hati org tu jd jahat jgk.

liyana : i agree!

leen : miss u too, ahaha.`. meh idupkan dunia blog. jadila blogger tegar, hee.`

lieya : sbb dieorg rasa, membazir kot uat rebond then pkai tudung nnt rambut jd senget² balik. bersyukur je dgn apa ada. ak gmok, xde heran pe pon, hehe.`

hanim : a'ah, baik biar je kan, lama² diamla dieorg, penat.

babbling : ayat itu, mendalam. thanks. :)

adza : kte uat hal kite suda.