Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Sunday, April 12, 2009

.bas.

alhamdulillah, selamat sampai kerteh 3 pagi 11/04. percubaan naik bas kali ni berjaya tanpa sebarang masalah terlajak berhenti @ tido mati, :p. i'allah, nak balik melaka ahad nanti naik bas lagi.

pengalaman naik bas, seronok, tapi hari tu agakla serabut dengan sekumpulan 14 student + teacher mereka yang xreti nk duk diam, memekak 24 jam atas bas. sy fhm, bas tu PUBLIC transport, tp, mrk harus amk kira ttg penumpang lain jg kerana itu bas utk semua, n bukan bas sekolah mereka.

atas dsr menghormati si teacher yang tua dari sy, sy beralah utk pindah tmpt duduk utk memberi laluan kpd si anak murid FORM 5 yang nak duduk di sebelah teacher, lagaknya spt anak kecil yg risau duduk sblh org xdikenali. sy beralah sbb mls nk dgr suara si teacher yg request byk kali, kesian kn.

perkara yg buat sy tambah serabut, bila si student yang di depan dan blkg sy xberhenti² mkn, mee goreng, burger, nasi goreng, dan semua jenis gorengan yg buat sy rasa mcm nk muntah + nk sound je budak² ni. tp, disebabkan sy set minda, "ok la, budak²", sy pejam mata nk rehatkan diri.

n perkara yang paling buat sy hilang sabar, bila si student di depan, tgh sy sedap pejam mata, tepuk² lengan, suruh tolong passkan makanan spt chachos kepada rakan mereka di belakang. mula² sy skdr ignore shj, ttp, si student mmg xde rasa nk hormat orang lain, xhenti² hulurkan chachos kt sy suh pass kt member² dieorg.

dan kesimpulan sy boleh buat, student SEKOLAH SULTAN SULAIMAN, KUALA TERENGGANU x ada adab! kpd bekas penuntut sek itu, sorry if terasa, tp, kita harus fhm peribahasa melayu, "Kerana Nila Setitik, Rosak Susu Sebelanga". well, ;)

9 comments:

adza said...

uihh yea ke?? time ko tydo pun dia le soh pass.. huih~

xpa laa.. yg penting da slamat..

ko blk melaka blk bila??

My Name is Trouble said...

oh blk kemaman..umah tepi TCOT ke..hahaa..ke dlm TCOT

ijechan said...

isk budak2 sekarang. boleh lak cmtu. buat cam bus sdiri.

siap boleh kejutkan u utk passing makanan? wah! melampau!!

.fatin nabila. said...

enchek trouble, anda ada masalah utk membezakan antara KERTEH dan KEMAMAN ke??

Princess Liyana said...

eh main suruh org pass2 plak..pass la sendiri..hish yana plak geram tau!

damme damiah said...

gila ah,
mcm ko menumpang bas dorang lak
kalo aku mesti sound gak

KoNda-KonDi said...

kesiannye kat fatin..
marah jek diorg tu...
xreti bahasa btol..
org nak tdo xkna nak kaco agi..

syalizahanim said...

wah!sedang berada di kerteh ye!
saya jumpa dgn mc'leen tadi.kami lunch sme2.suda lme xjumpe..
fyi, mc'leen tu kawan i time sekolah dlu :)

Ladyee.Ladybug.Yna said...

suppost ko sound je. da bdk form5, xkn xphm bhse kot.