Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Wednesday, March 25, 2009

.ptptipu.

sy xfaham kenapa dia xley nak consider dengan student yang tgh further study. kami kan still study, so, xkn skrg jgk nk kena byr loan time diploma dulu? kos pentadbiran dh masuk tiap2 bulan, evry month 30++, cukup abes degree 2 taon stgh nnt, dh jadi 1000++.

itupun kiraan secara kasar. tp, phm la, baik atie sgt la if dia xnaikkan interest, afta setahun, naik lagi, bdsrkn pd balance penghujung taon tu plak. ishk, apa nih?

kami bukannya dah kerja, bukannya ada gaji bulanan tiap bulan nk p byr skrg. ni pon belanja hasil tajaan fama. adoi, sy geram btol la.

yg penting, baik xpyh kuarkan "surat penangguhan bayaran" kalo sekadar nk tangguhkan hantaran surat suh bayaq sdgkn caj kos pentadbiran yang masuk jgk tiap bulan. bila org antar surat penangguhan, phm² la, means org nk gtau org tgh blajar, bkn dh keje.

dear husband, tlg bayarkan PTPTipu ai boleh?

17 comments:

kayrolldin said...

mmg penipu! dah la duit utk sem ni masuk lmbt 2 bln, tp da suruh byr awal plak!

masuk lmbt, tp kena byr awal!

naithrousz said...

ball mmg ko senasib ngn aku...
ari2 aku pn de isi borang penangguhan PT after tolak mnda tu..tp direject..mmg geram gila la...

Faizal@poyan said...

salam fatin..
walaupun saya dah keja tapi saya tgh wat PJJ guna duit sendiri wat PJJ, PTPTN kekadang saya bayar kekadang tak..

emmm jap tadi baca metro online ada tajuk PTPTN bagi kelonggaran untuk tangguh bayaran so kena wat surat la..

terima kasih singga blog saya

Framestone said...

meh byk ptptn bro 30k sume sekali... he...23x sebab tue xdgalakkan amik ptptn..kan byk badan2 yg sudi menyediakn pinjaman pendidikan

S h i n o said...

siyesss bengang pasal PTPTN ni..
sy nye smpai skrg bayar x susut2..

xtaulah kalau x bayar..

patut kena ada pemantauan betul2. Jangan ambik mudah je kan???

x puas hati!!!!

Princess Liyana said...

hmm..btol!ptptn mmg ptptipu!byk mkn duit org..interest kemain tinggi lg..huh

damme damiah said...

siyesly mcm tu?
konon xamik loan for degree dorang sakit ati la, suh byr juga
sangat kejam eh

Ladybug Yna said...

sungguh bengom! aku pon cm2 gak bowl...org kn tgh pursue stadi ni. xphm bhse tol. ai2 kn da uat surat penangguhan. skt ati sungguh...haih.

a little less conversation said...

mende ni sbb org2 dlu yg bodo xnk byr pinjaman..
last2 skang kene kt dak2 zaman skang..suh byr cpat..damn!!!

Nuur Ailmi said...

so, da hantar surat penangguhan la ni?

CIVIC Power said...

Biasa le tu, dame udah takde duit le tu.. bukan dame kire mike da koje je blum.. sabor je la yong

aie akaike said...

adeh, pt tak bayar lagi..

ijechan said...

sabar jela.. -D

adza said...

dear asben~ c:

hehhe.. kalo mcm nih aku namo laa apply ptptipu nih..

biar ssh skrg sng kemuadian..

As said...

haha
bial die berleter
tapi betullah tu ;)

13may said...

jom kita buat demonstrasi jalanan :D

filanastasia said...

fatin : memula rajin bayar.. tapi bila nengok ujung tahun.. apa yg dibayar tuh, mcm bayar kos pentadbiran ke pebenda tuh jek.. terus tawar ati nak bayar... tunggu la surat 'cinta' dr mereka.. hahaha