Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Tuesday, March 24, 2009

.manusia itu buat saya ...

kadang², org boleh salah faham dengan apa yang kita cakap. dengan kata lain, bukan semua orang boleh faham apa yang kita maksudkan. simple, 'ak ckp laen ko phm laen!'

sama jgk dgn perbuatan, xbermaksud apa kita buat tu selari dgn tujuan sbnr. ada masa skdr nk sorok perkara sbnr, kdg² utk alihkan perhatian buat sementara waktu b4 reveal yang terang. @ sekadar ngabeskan masa untuk sesuatu perkara.

orang pulak ada mcm² org, mcm² prangai, mcm² jenis snang cite. ada yg baik, yg kurang baik, tp, baik ke dia tuh? baik la sgt, wekkk! tp, yg sy fhm skrg, rmai jenis ckp xsrupa bikin, buat sparuh² sesuatu hal, then last² apa pon xjd, hilang nth kemana.

bg sy, kalau cmtu la gaya, jgn munculkan diri dr awal, skdr nk masuk campur dlm hidup orang buat pe. buat hal masing², so xde la kemudian hari org akan terpk psl diri kamu. sy teringin nak tau apa ada dlm kpala otak manusia mcm ni.

em, sy pon xfhm apa sy nk ckp, cmne sy nk ckp, or cmne nk bg org fhm, n cmne nk kasik org tahu maksud sbnr, sbb cara sy tulis skrg pon xde gaya mcm nak kasik org phm sdgkn niat sy nk mintak pendapat org ttg sesuatu yang terjadi kpd sy uat masa ni.

abaikan. yg penting, skrg, sy dh fhm ttg sesuatu mengenai manusia itu. even secara kasar, sy dpt agak, n sy rasa, fahaman sy ttg dia xslh, n dia mmg cmtu, he's nobody, sbb sy yakin, kata2 dia xberguna & perbuatan dia xbermakna.

sekian, terima kasih.

6 comments:

adza said...

babe~

"dia" yg ko mksd kn tuh yg ko tnya kt aku tuh ke??

manusia zaman skrg ssh nk predict lor..

just follow d flow.. tunggu apa yg akan jd next..

.fatin nabila. said...

yg mana 1 ea adza? lala..`
mane ko skrg nih?
kelas socma abes da.
haih.`

S h i n o said...

kena xplain sampai paham..
kalau xpaham juga..

bleh pggil die tu B O D O H ..

:D

SeRiaB said...

mmmm...

memang payah nak faham
sebab tak nak faham
atau buat-buat tak faham

fikirkan lah...
just 1 sen opinion...

filanastasia said...

fatin : itu la manusia.. terkadang yg kiter ingatkan dah kenal luar dalam.. belum tentu sama seperti yg kita predict.. it's hard to knew exactly what inside.. juga susah nak suh mereka mengerti.. kadang fed-up ngan manusia begini.. huhuhu

kayrolldin said...

nak lalu jer.. rindu plak da lame xbace bolg ni..