Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Tuesday, March 10, 2009

.ex-bf.

dulu couple, skrg xcouple. xsalah rasanya if berkawan balik dgn ex-bf / ex-gf. sebelum jadi couple pun, sure start dari berkawan dulu, tp, semua ni bergantung atas individu itu sendiri, sbb cara penerimaan seseorang itu berlainan antara satu sama lain.

ada orang, afta dh clash, ada yang xnk kawan dh, xleh tgk muka, xleh dgr suara, n ada yang kalau boleh xnk dgr lgsg nama ex disebut walaupun org yang dimaksudkan adlh org laen, nama je sama, terlalu menyampah, mungkin. tp, ada yang jenis sebaliknya, afta clash ada yang jadi lebih rapat sbg kawan n lebih gumbira.

sy amik contoh kwn sy, si adza. weekend lps sy kerumahnya, sy ada teman dia jumpa sorang ex dia ni, n sy tgk, dia n ex okay je. even xde pape relationship, mereka still boleh berkawan. lgpon, if gado, buat sakit atie je, mcm aser xsenang.

bg diri sy sendiri, ada antara ex yang sy still kawan smpai skrg, n ada yang langsung x. tp, kdg2 serabut bila si ex msg2 @ call, then bila kte jwb ala kadar, kte blk kne mrh, then uat² majok, sy xbrape nk lyn, tu kira slh sy or mereka? sdgkn bg sy, mrk² bkn bf sy, so, xkuasa mak nk layan eh!

stay single itu happy, i don't lie. time jumpa mat chemz beberapa hari lepas, 1st skali dia buat afta nmpk sy bkn nk bg slm ke hape, tp, kembung2kn pp sbg isyrt nk gtau sy ni bolat. mmg mcmtu, bila org jumpa je sy, sure akan pk sy bahagia, senang hati, ada bf bagai walhal sy single je. dgn keadaan double triple chubby, i dun care as long as ai happy u. :)

15 comments:

Ladybug Yna said...

hurm,yup. ok je lau nk kwn ngn ex bf. xde slhnye pon. tol aa 2. dlu b4 kapel start dr kwn2 jgk kn. so, xde hal lah...

tol ke ko tembam bowl? ehehe. chubby tanda bahagia. so if ko chubby sbb single, bahagia la tuh.

xkapel lg bagus kwn. xserabut. uat hal sndri sudey~

damme damiah said...

aku kawan je kot ngan exes, cuma exes yg menjauhkan diri [sebab nk kawen n ada gf baru] LOL

tp yg baru clash neh, xmo kawan kot, xmo jumpa, xmo segala2. sebab masih emo haha

so it depends la kan. lg best kalo stay fren sb after all, dah kenal luar dalam pun.

Princess Liyana said...

alaaahai..it depends sebenarnya..siapa yg tk kesah ok je;)alaahai

tkpe.asal bahagia sudah. single is simple..hehe..am i right?

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

kamu macam kita..

leh kwn lagi dgn ex...

xska gaduh2 walaupun dia sakit kan ati kita teruk2....

single is the best

couple do the best

and

married will be the best..

WeBViDeOKLiP said...

buat masa ni vc je la
maybe next time ade benda2 lain
kalo ade pape suggestion ok jer

:: !zyan :: said...

janji bahagia sudah kan...

adzamimah said...

fatin!!!!

aie akaike said...

janji anda hepi!

;)

Nuur Ailmi said...

warning: comment ni panjang! hee

manyak eh ex-bf? heheh...

btw, ingat tak sulfaisha?
saya penah coupl dgn dia tau.. form3-form5..
x best langsung, mcm ape je... rase mcm the most stupid thing i have done... kalo jumpe pun ase nak ngelak... menyampah kat diri sendiri kalo teringat kat dia (means bukan membenci dia)

tapi tu lah, rase mcm bodoh je couple mase sekolah, cikgu pun mcm pandang rendah even x pernah mengedate or else...

seb bek result tak sangkut...

haih *stupidity vs foolish thing* lah...

benci3!!! ntah minyak ape dia guna.. haha!

neway, memories just let it passed!
haha

S h i n o said...

ex sy pn msg gakk..
tu dah tunang tuu..
serba salah gakk bila
die ckp die myesal tunang
dgn BF die skrg...huhuhu

fezaL Mohd said...

yeahhh sure mula2 susah
but last2 oke.

couple dh break
jadi teman baek ape
salah nya.

;)

.fatin nabila. said...

yna : a'a, b4 couple, kwn jgk. agakla tembam ynna, mls nk diet, :)

damme : haha, yg nak kawen or tunang, biorkn je la.

princess liyana : ai agree with u!

gadis kg separa bandar : yup, just tunggu masa nk couple.

web : okay, pape, let me know.

c's izyan : a'a, tau xpe, aslkn bahagia.

adza : ye sy, anda terkejut? hehe

aie : btol btol btol, :)

nomie : ai tau psl tu, hehe.`. xpela, let by gone be by gone, dh couple, dh clash, dh lpas sume tuh, yg penting, skrg, bahagia! hehe.`

shino : if ai ckp, de laki org dh anak 2 gtau nyesal kawen, so, kena kire kesian or die mmg gatal?

fezal : a'a kn, aslkn xgado, xde dosa pape, :)

Nuur Ailmi said...

aih, mane u tahu fatin?

aiyok, entah pape...
bodoh giler amat je rase (+_+)

geli geleman. yucks!

filanastasia said...

fatin : kena la jugak nengok cara putus tuh.. kalau dgn cara baek boleh la nak jd kawan.. kalau yg dasar menipu... ada pompuan laen.. boleh ker kiter terima??

fila ada sorang x-bf yg sgt baek.. kami putus pun sebab jauh.. dier pindah skolah.. oleh sebab tersangat baek.. dier nak kapel boleh mintak izin n suh pompuan ittew kenal ngan fila dulu.. huahhaha.. fila layankan aja.. yg pasti pompuan ittew kompem jeles..

tapi nak tak nak pompuan tu kena gak at least try untuk kenal fila coz syarat yg diberi untuk jd kapel si guy tuh.. kena dapat green light from me.. apakah?? ahhahaha.. so sweet la.. nasib dah jadi laki org my x tuh.. ish ish ish..

adzamimah said...

tu ar psal..
terkedu djadikan contoh laa u..
nway, past is always past..
ex-bf tetap akan jd ex..

"be happy"