Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Tuesday, February 17, 2009

.study.

cara pembelajaran setiap orang xsama. sy berani jamin, tekaan sy itu tepat kerana sy tahu, manusia itu berlainan sifat dan jiwanya. ada yang gemar untuk belajar dan mengulangkaji pelajaran setiap masa, ada pula yang suka study last minute, ada pula yang jenis xtetap.

sy pula tergolong di kalangan orang yang sukakan sesuatu yang relax, sy xnk ada 'rush' dlm apa sj yg sy buat esp hal² berkaitan dgn study ni, n, boleh kata, sy gemarkan keadaan study dlm kelas. even sy tau, sy xsama dgn org lain, n sebaliknya, sy xpernah mempersoalkan tentang perkara² begini thdp mereka, n sy menghormati corak hidup orang lain.

cuma, still dlm mode terkilan apabila cara sy dipertikaikan oleh beberapa pihak. sy xmungkin akan korbankan diri sendiri semata² nk sy follow cara hidup org lain. sy xkn ikut cakap orang if semua tu xkn bg apa² benefit kt diri sy. sy lebih gemar untuk ikut flow yg dtg sendiri dlm diri sy, sy xpernah rasa nk grad cepat² sbb sy takut pointer sy xkn berapa menarik pd akhirnya nnt.

jgn risau, ni bukan kali pertama sy masuk "tempat belajar". sy pernah pg tadika 1 tahun, 6 tahun sekolah rendah, 5 tahun sekolah menengah, dh tamat diploma 3 tahun, n sekarang degree. xperlu susah² nk susahkan kepala & mulut utk bg suggestion, nasihat or pape. sy bkn degil, tp, kdg², agakla fed-up dgn golongan mcm ni.

18 comments:

CIVIC Power said...

Blajar le cara mana yang selesa..
Ada orang suka blaja tapi x suke kerja.. itu lagi bhana..

filanastasia said...

fatin nabila : the power it's all yours (selain Allah).. do remember qoute at my blog yeah.. it's you yourself that responsible for yer life..

aie akaike said...

buat je apa yang dirasakan terbaik. kalau cara tu tak baik, guna cara lain plak. takde hal, boleh ejas. ;)

panggil aku sheh said...

aiya.. aku pn dlm mode study
k pape pn ol da best!

h a n i said...

kalau cara kite sudah menghasilkan yg terbaik x perlu pening kepala dgn cara org len..biarkan....yang penting kamu berjaya dpt result yg power! kualiti tu yg penting..

mieja natrah said...

suupppeer powweer!!!!!!mnyebok skt..

KoNda-KonDi said...

sy suke study last minit..

damme damiah said...

aku sangat tak suka study. so aku akan kosentrate dalam kelas. nak exam baru belek2 buku.

tp orang yg sebok dengan cara people learning style adalah sangat annoying. individual differences la

hakiMET said...

kpd konda kondi..

mu bijak xpe..
aku pn tau mu bijak..
kalo x xkn la dpt 1st class honour kn..
kn kn..

papepn..
mechanical engineering simply da best..haha xde kaitan

Ladybug Yna said...

yup. lain org lain cara. lantak aa nk stadi cmne pon. hak masing2. keselesaan msing2. kn.

nyebok je ceramah2 org sal cara stadi. suka ati laaaaaaaaaaa~

aku beh byk concerntrate dlm class sbb aku mls dh nk ulangkaji. aku akn stadi ble smpai saat aku kena stadi. hehh.

AyanaAsham said...

xder benda len dah nak wat
study jo la...hehe
sabo je la bowl k...

S h i n o said...

apepun kena ada nilai-nilai USAHA tuu.. sebab "tanpa usaha mimpi takkan jadi kenyataan"

tak gtu? :)

upin dan ipin said...

btol...btol..btol...

yOnnA said...

i suka study last minute hahah :p
betull..
setiap org lain cara nya :D
tp i palinggg tak suka org yg study pastu baca note kuat2. eieie
mcm nk bg makan slipar je :p

Diya Kamaruzaman said...

wah. tadika dari umur 1 tahun yea? kagumnya =D

betul perenggan pertama fatin tu. kita berbeza apabila tahap penerimaan kita pada sekeliling juga berbeza. ada yang mudah tangkap, ada yang lambat tangkap [diya lah ni, hehe]. jadi, kalau orang yang mudah faham ni, mungkin dia cuma perlu masa study kurang dari orang yang lambat pikap. terpulang lah. masing2 itu unik =)

AyanaAsham said...

anda di tag....hehe

pradeep said...

Hi i am pradeep i read your article and it is really cool and awesome. Your Blog seem to be cool and Good theme too...This is my FIRST entry in having a blog I want to make new friends from all over the country and share my new experiences that i am going to have in my upcoming whole life.I think we can share everything and know more about each other….PLEASE HELP ME IN MAKING YOU AS MY FRIEND….hahaha… :lol:i have added your link kindly visit my blog and add my link.

Atira. said...

just do whatever you feel comfortable with.

dont let others pressure you. :)