Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Friday, January 16, 2009

.wallet dan kejujuran.

semalam, "beg" yg mengandungi wallet + 2 thumbdrive + kunci umah + kunci loker + jadual kelas ilang, xtentu arah sy mencari kt setiap kedai yg sy stop before sy switch ke kete housemate sy. thanks so-so much to adza, zed, n kwn baru, as, yg melayan mulut sy berzikir benda xpatut dr awal smpai abes, tlg kopakkan loker even xdpt kopak n bawak sy berjalan² mlm itu untuk menenangkan atie yg gundah ini!

believe it or not, pg td, ada pakcik call sy, n 1 ayat dia buat sy melompat², terjerit² mcm hape.. pakcik tu ckp, "nak, smlm pakcik ngn makcik ko pg makan, keluwau dr kete, pakcik jumpe beg engkau, ko ada ktne skrg nak".. baru sy teringat, sy ada tinggalkan kad maxis yg ada no. fon sy, senang pakcik tu cari sy.. haih, serius sy ckp, afta beg tu ilang, xpnah pk pun akan jumpa balik semua tu..

sy sentiasa yakin, mana ada orang baik lagi atas dunia ni!! tp, sy silap.. ada lagi orang baik, n siang tadi, sy n bulan sy, pg ke umah uncle tu.. orang kampung, budi bahasa mmg tinggi, sy doakan pakcik tu, panjang umur n murah rezeki.. bagus kan pakcik tu, ;)..

alhamdulillah, sy jumpa balik brg sy.. thanks to si ibu, dh tido bangun balik berjaga sampai malam, doa untuk sy, sorry ea ibu, anak ibu sorang ni, mmg ada je mslh dier buat, uat susah atie ibu je..

susah nak jumpa orang jujur atas dunia ni.. kalau ada pun, xramai kan..

----------------------



beg bertuah ni, (^_^)

11 comments:

AdZa said...

hehhe~ ur're most welcome dear..

sok aku da nk fly..

gonna mish u.. @~~

aYANA aSHAM said...

erm best bce citer bowl...
mmg ssh nak cr org yg jujur atas dunia skang ni.
adepun ckit je kan
anyway kte doa je la moga2 kter pun tgolong dlm org2 yg jujur tu....AMEN

KoNda-KonDi said...

wah!!
nasib baek jupe kan atin..
trimas kat pkcik tu..

aie akaike said...

sungguh beruntung anda. ;)

damme damiah said...

maseyh pakcik
:p

diya said...

alhamdulillah jumpa jugak barang bertuah tu. lepas ni kena banyak hati2 sikit lah ye ;)

kadang2 karma ni wujud. mungkin sebelum ni fatin pernah ber jujur pada orang lain, dan akhirnya kejujuran tu datang balik pada fatin =)

.fatin nabila. said...

adza : mish u..! x aci tgglkn ak n zed sini tau..

ynna : yup, susah sgt².. time ilang kt uitm dulu, mana de org bg blk..

apis : a'a, aser mcm bertuah sgt.. ;)

aie : hehe`

damme : ala, pcik tu xbc blog ak la ak aser, hehe

diya : sy pon percaya pd karma, uat baik mmg akan dibalas baik.. ;)

Nuur Ailmi said...

kejujuran ada di mana2 selagi iman wujud. ye, syukur... next time be careful.. hikmah di mana2 bukan?

S h i n o said...

nasib baik jumpe balik.
lenkali jangan cuai sgt.

tpkan..kira baik gak pakcik tuu..
ntah2 nak buat menantu? :P hehe

yOnnA said...

betul ckp diya tu :D
mesti sebab fatin jujur kat org, and benda baik tu akan dtg pada kite balik! :)
what goes around comes around :) ngee

alhamdulillah dapat balik wallet tu.
pakcik tu mmg baik :)
susah nak jumpe org baik skang ni..

AdZa said...

aci2.. hahha~

wahh~ xsabarnye nk blk melaka jumpa korang..

aku blk sabtu tau..