Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Monday, January 19, 2009

.mata.

dulu saya berbangga dengan mata yang sy ada.. sebabnya, mata ini xpernah ada masalah.. sy xpernah ada masalah rabun, xpernah ada masalah silau.. dlm adik beradik, sy rasa, sy yg paling beruntung, sy boleh baca benda yang jauh dr pandangan tanpa sebarang bantuan..

tp, baru² ni, bukan baru jgk, hari tu, sy pg check mata.. sy terkejut juga, even xbyk, kat situ check 50 & 75.. mcm xpercaya.. dulu sy pernah check, bangga xbangga, semua 0.. kawan² sy ckp, sbb sy ni kuat amik gambar, kot? tp, xkn la kn, sy ni seorang anti-flash.. tp, ada kaitan ke? if ada kaitan, maybe sy perlu belajar snap pic tanpa pandang cam, :p.

maybe kita kena beringat kn, hari ini kita oke, esok lusa, kita xtau apa jd.. lgpun, sy mmg bukanla seorang yang perfect.. cuma sy harap sgt, sbnrnya rslt check itu, tipuu.. leceh pakai spec kn, if xjg, mau patah @ hilang.. em, jom ramai² kita jadi rabbit!



snap pic tanpa pandang cam, spt yg ini, oke? :p.. owh, abaikan tulisan di baju itu!

15 comments:

S h i n o said...

sy suke je ambik pic xnk pandang
camera hehehe tp mata rosak gk
sbb dulu driving malam...

aie akaike said...

minum karot susu k! ;)

{Suria Muhammad} said...

ada kaitan ke suka amik gmba dgn mata? haha!
kene lbh bwaspada la cmneh! grrr!

BasH said...

relax aja fatin, mcm bash pun rabun dah ni mata 4..tp pakai sparepart bila perlu je..hehe lain waktu kabur jer..

tq atas persinggahan itu.yeahh hehe.

Leeya said...

hehe..slmt join kelab rabun sedunia..huhu

Sub said...

mata gwe dr skola rendah dah berkaca mata.
dulu kan ada band budak kacamata.
tapi.
dorang.
kaca mata hitam.
gwe...
mmg nerd gile.
haha.
skrg switch contacts/spec
samtu je la citenye.
nak operate mata.
rm3000+ sebelah.
takde duit lg.
haha.

filanastasia said...

fatin nabila : manyak kan makan omato.. makan mentah mcm makan apple tu lagik bagus.. cari yg tak baper masak.. sedap.. huhuhu..

pst.. dulu mata sy pun sgt ok.. tp selalu tak cukup tido.. mata hampir kiok.. hahaha

Muhammad Azli Shukri said...

yang penting mata hati kena jaga..salam singgah

faiz.nasir said...

haha.. saya pn mengalami masalah yg sama + selau ngadap komputer..
btw, awak cntik laa, hehe

Princess Liyana said...

salam kenal;)

hehe..alaahai..btol jgak tu..carrot susu elok utk mata;)

Nuur Ailmi said...
This comment has been removed by the author.
Nuur Ailmi said...

as student memang susah nak lari dari masalah rabun, trust me, mula2 jgn pakai lagi spek, try amalkan lifestyle yg sihat mcm makan carrot selalu, jgn tgk skrin lame2, tgk hijau2, minum air cukup... InshaALLAH, kalo da jadi mcm nomie susah nak cure.. laser operation je boleh.. power silau byk, rabun jauh pun teruk...

yOnnA said...

nikmat tu allah boleh tarik bebile je kan? :)

LyNn said...

hoho..nape bowla amik pic x pndg camera?? haha..takut mata makin rabun kew..hakhakhak...

.fatin nabila. said...

shino : haha, kena flash slh 1 sebab kot..

aie : minum smpai kembung daa..`

sue : ko lg la ske sgt snap pic, ayokk..`

bash : bkn ke if maen pkai cabut cmtu buat lg tmbh power, kot?

leeya : xmo join, takot, hehe`

sub : mahal sgt nk operate tuh~

fila : lama dh xmkn tomato, laen mcm lak aser..`

azli : itu selalu dh jaga, ;)

faiz.nasir : mmg rabun itu sume ade, kot?

p.liyana : hehe`..

nomie : gewd nasihat itu! tq..

yonna : 2 la psl.. kena bersyukur apa ada kn..

lynn : ang jgn nk nyenye ak ea lynn, ketuk kang, hehe`