Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Thursday, September 25, 2008

.salam aidilfitri.

:: 1990 ::

May we go through each day by being more grateful to Allah, The All-Mighty for his countless blessings to us and for those whom we care the most

Take a good care and have a wonderful month ahead

Wish all of you..

+ Salam Aidilfitri
+ Maaf Zahir & Batin

Regards,

Fatin Nabila Baharum

.new new new.

sho happy..
lame dah nk tukar layout blog..
at last, (^_^)

Monday, September 22, 2008

. - .

x aser nk gtau org pon sal blog ni..
nape yer..
lgpon, sekadar utk diri sendiri je kn..
tp,ade jgk yang jumpe..
xkesah la tu..

hurm`

.chenta baru?.

.harus ke ade bf?
.yer, mmg harus..
.nanti someday, kena kawen jgk kn..
.tp,mayb x perlu kot skrg..

.ada bertanya, kenapa xde bf..
.ade juga yang tanya, sy memilih ke..

.udah ku katakan, chentaku buat nobita seorang shj! ahaha`..

.ala.. senang cite..

.senang nk cari orang yang kita sayang, tp susah nk cari org yang sayang kita mcm kita sayang dier.

.ade benarnya kn, kn, kn.

(^_^)..

.suke orang? yer, mmg ade yang sy suke.. tp, dia xperlu tau kot yg sy ske sama dier, ;)..

.ahaaa,siyes,mcm zaman skola dlu! haih..

Sunday, September 21, 2008

.drama ramadhan.

weekend 2 hari, tiap mase duk depan tv..
byk plak drama ramadhan taon ni..
before ni,pyh jgk nk lyn drama yang tiap mase,asik feeling je..
tp,kali ni,nth nape leh layan lak..
yang paling layan, slot di atas sejadah cintaku kt chan prima, eh, oasis, eh, ntah..
smlm pny drama, plg berkesan..
sbb salah 1 dialog dier..

"ade sebab tuhan buat n jadikan sesuatu itu, tentu tuhan nk sedarkan silap kita, n bg peluang kt kita untuk betulkan silapnya itu, sedarlah"..

tetibe ak nanges dgr ayat tu..
jiwang? oh, biasala, kdg2 kn..
sbb kdg2, even ak pnah gtau psl ak before ni, if ade masa, mmg ak slalu b'doa, mtk tuhan jauhkan dr mende x elok, n tunjuk jln yang betul..
nape, ak xprasan plak, tuhan dh tunjuk pun jln tu..
ak yang x prasan, dh ade depan mata..
tp, xpnah alert..

skrg ak faham..

kenapa tuhan kentalkn hati n jiwa ak bile ada sesuatu hal yang berkaitan dengan lelaki..

(^_^)...

thanks god.. love u!

.alkisah weekend.

September 19 n 20..

weekend lepas..
menggumbirakan hati..
lena tido sepanjang hari..
baju,fuhh,1st time,abes basuh smpai xde baki..

tp,masuk office hari ni..
haih,malas lagi!

ape nk jadi ni!

Thursday, September 18, 2008

.666.

bukak friendster..
tetibe semacam tgk 1 ayat nehs..

Profie Viewed : 666 times since 9/2/2008

666? ngeri lak.. ishk`

.bahagia.

.hari ni saye bahagia..
.pe'el ngantuk dah xde..
.smlm seharian sy tido aje..
.n pagi ini..
.nampak muke si shinbei..
.n sy berjaya meluahkan feel sedih, xpuas atie sy kpd si sharifah..
.n si sharifah memahami sy,krn si sharifah selalu terkena hal yang same..
.cuma kami ske berdiam diri sj..
.hehe`

.suke suke suke.

Tuesday, September 16, 2008

.malas? membazir? lurus?.



----- entri had been deleted -----

--- move to diary ---
-- for some reason --
- don't make any speculations, oke -

Sunday, September 14, 2008

.the truth.

Love hurts, Love scars, Love wounds and marks,
Any heart, not tough or strong enough to take a lot of pain

Love is like a cloud, holds a lot of rain
Im young, I know,
But even so,
I know a thing, or two
I learned, from you, I really learned a lot..

Love is like a flame
It burns you when its hot
Some fools think of happiness
Blissfulness, togetherness
Some fools fool themselves I guess
Theyre not foolin me

I know it isnt true,
Love is just a lie,
Made to make you blue


Ouch, Love hurts !

: nazareth :

.alkisah sabtu malam.

ibu kepada due beradik ni suruh anak²nya pg terawih..
si anak ni, haih, besela, mls jgk, tp, last² pg la..
si adik ske sgt bwk motor, asik ajak je pg ngn motor..
si kakak igt nk jln kaki, leh usha² org, haha, gatei!
tp, last² si kakak ikot la si adik nek motor..
alkisah habis je smayang, hujan pun turun..
si adik merempit la nk balik umah dgn si kakak terhuyung hayang ngn telekung lg..
nk sampai je umah..

si adik : achik, jom g jln nk..
si kakak : hujan ni woit..
si adik : jom la, nnt blk umah, ibu xbg kuar dh..
si kakak : [dlm hati - x sah xbwk moto mlm² dier nih..] yela, jom la..

si adik pusing motor jln² area situ..
si kakak br rasa sonok sbb dpt menggelibai²kn telekung itu ketika motor laju..
si kakak aser sonok, jumpe je budak, mulela melambai²kn tgn disebalik telekung, hehe`
tp, budak² zaman skrg, xtakott! cettt, kuang asam mereka..

xpe budak², nnt ak buat lagi, ahaa`

*menggelibai = aksi melambai²kn tgn didalam telekung spy kelihatan spt antu, hehe`

.alkisah jumaat malam.

ada dua adik beradik..
si kakak n si adik..
kedue² agak excited nk maen mercun..
lagi² bila dpt mercun roket yang agak besar dr yang taon² suda..
start la prepare tempat nk standkn mercun itu..
sume dh get ready.. 1 2 3 .. nyala..
tiba²..
wengggggg.. pap pap pap pap pap, pOw..~
kenapa?
mercun itu ngade², tak naik lak ke atas..
mercun itu melencong kearah rumah jiran di depan n meletop kt siling porch dier..
anak si jiran terus kuar umah nk tgk..
si kakak cepat² lari masuk umah, cover²..
si adik yg tergamam, ade kt luar lg, buat² kunun² tgh tgk sape dier la yg maen mercun nehs, ahaha`..
even asap betul² ade depan muke, buat² xtau lg tu, ngee`
ke'esokkn hari, si jiran x park dh kete baru dier kt porch depan umah..
jauhhhhh nun park kete..

hehe`.. sonok ape! maap yer cik jiran, :p

Friday, September 12, 2008

. em .

.suddenly.

. i miss "him".

.erm, xlogik lak.

. ~ ~ ~ .

.kisah baju.

baju yang harus dibasuh..

1. baju kurung = 5 pasang
2. suar & t-shirt = 8 helai
3. baju tido = 3 pasang
4. kaftan = 2 helai
5. tudung = 4 helai..
6. dalam² = berhelai-helaian..
7. lain-lain = ntah, xkre..

cara basuhan - mesin basuh...

tetapi..

saya malas..

tidur dulu..

sekian..

Thursday, September 11, 2008

.kisah manusia.

*awas - post ini ak tujukan buat sesetengah org shj, ttp mungkin akn menyebabkan sesiapa yang membaca terasa hati, walhal, post ini bukan ditujukan utk kamu.. sorry kpd yg tiada kaitan ok!*


tentang manusia..

ak xpnah menyusahkan org..
ak xpnah mintak duit org ..
ak xpnah mkn duit org sesuka hati (kec parents n rkn terdekat)
ak xpnah amik tau hal org..
ak xpnah nk kesah ape dieorg nk buat..
ak akn ngaku slh kalo ak buat (mayb take time jgk kdg², :p) tp ak xkn mendenykn if xngaku pon..
ak lg ske utk diam..

ok²..

ak bukan la baik sgt²..
ak bukan warak sgt² jgk, sembahyang kdg² ada tertinggal, mcm subuh ke..
ak bukan tutup aurat sgt,kdg² ada jgk yg terbang..
ak bukan sopan santun sgt, kdg² bile sakit atie sgt, terkeluar jgk perkataan yg buat org terasa mayb, cth : bengong! bodoh! biol! n sbgnya..
ak bukan jgk jemaah masjid tetap, time bulan puasa je pg, sbb terawih, tu pon, kalo duk umah pg la tetiap arie, kalo kt ostel, haramm, jauh la!
n bila ak cerita ttg kemusykilan ak ttg perihal di masjid or ape, ak bukan nk menunjuk ak baik or ape, skdr inginkn kepastian..
dh ak xtau, better tanya kn dr ak sesat sendirik!

atleast,ak tau, ak ngaku kekurangan ak, ak x hipokrit..!

ak mls jg tepi kain org laen, kecuali bersebab..
sbb bg ak, biarlah dieorg ngn idup dieorg, asalkn dieorg bahagia..
ak xpnah kesah kalo org tu dpt lebih ke hape, aslkn dieorg xkaco hak ak..
ak jg xheran kalo org tu life dier lebih heaven dr ak, asalkn jgn sibuk² dtg dkt ak n bercerita mcm² dgn harapan ak akn menyebarkan 'keheavenan' yg ko alami, krn, ak malaih nk lyn org gini..
menyerabutkan je biler asyik di buzz..
cuma bila ko rase ak ckp "oh, ye ke" "best la tu" "wahh", tlg sedar ya, ak sekadar "main angin" dgn kamu, krn jika ak x mereply walau septh, kamu akn tetap mengganggu ak, aduh`

n jgn kamu marah bile ak terngumpat kamu secara tidak sengaja ketika ak berbual dgn rakan terdekat ak sendiri, krn, ak xleh thn menanggung kenyampahan n kemeluatan, n ak harus meluahkn kpd rakan ak sendiri..

ak boleh utk dengar nasihat org, ak xpnah mrh bila org nasihat ak..
tp,ak akn mrh kalo org nasihat dgn bhs yg kurg baik @ secara menyindir..
kerana bg ak, org yg sebegitu, kalo nk betulkn diri org, better dia btolkn diri sendiri dlu..

contohnya:

nasihat yang elok - "memakai tudung itu perkara wajib.. lebih manis seorang wanita untuk menutup auratnya dari membiarkan ia terdedah kepada kaum bukan muhrimnya"..

nasihat yang xley bla - "awk ni, tudung tu mcm chipsmore ek awk buat, kejap ade, kejap xde.. nape pkai kalo xtetap? berlagak baik ek? "

atau lg satu - "awk igt cantik sangat ke kalo xpkai tudung tu?"

ataupun - "cantik awk bile pakai tudung.. kalo awk gf sy, dgn sy xpela xpkai tudung, sexy² pon xpe"

atau yang ini - "eh awk, sy tgk kn, awk ni sy aser, jnis org xde pendirian tau.."

aduhla.. mslh ngn org yg mcm nih kn.. if nak nasihat, xkesah sgt², nsht la walaupun mungkin take time utk ak ikot nasihat tu.. tp, smpai nk kate bkn² sal ak, apsal?? ade ak jg tepi kain korang? ade ak sibuk² bunyik bile tuan yang bercakap nih pon 2 x 5 mcm ak, igt ak xtaula, harap ak mls nk lyn, mls nk bising² je tau x..

jgn sampai sentuh psl diri ak spt "xde pendirian".. kamu xknal sape ak, jgn smpai ak melabel diri kamu "kredibiliti terhad!"

ade ak ckp ak cantik, comeyl, cun or yg sewaktu dgnnya? ada?
sila lihat di
friendster, ada x caption kpd pic² ak tu berbunyi seperti ini:

"cute x?" @ "cantik x" @ "gadis manis" @ "jelitawan²" @ "mcm xxx x?" n yg semaksud dgnnya, ada?

[xxx - artis]

dahla nk mengata org, alih² kt fS sendiri pon ade letak caption cmni.. lelaki pon same.. cthnya: "brader² handsome" @ "kami yg macho" @ "handsome x?"

berlambak pemilik friendster @ mySpace @ tagged ini gemar meletak caption kpd pic nya begitu, knp xpnah plak ditegur? haih, rimas betul..

ak tau siapa diri ak, xde org lain yg boleh kenal ak sbgmana ak knal diri ak sendiri, n ak tau, korang pon pk cmtu, korang shj yg knal sape diri korang yg sbnr n tipula kalo ckp, korg boleh biar je if someday benda² camni jd kt korang jgk, xyh nk auta
, ok!

:: sedikit moody hari ini.. bukan sengaja² cipta feel marah ni, tp, kamu² yg dimaksudkan ini yang menyebabkan ak marah sedikit.. ak xkn balas perbuatan kamu itu, buang masa utk bukak page kamu, nk click send msg, n re, buang masa ok! cuma ak harap, kamu² sendiri sedar, yang kamu bukanlah sesiapa bagi ak utk judge ape ak buat.. selebihnya, keluarga ak n rakan terdekat lebih mengetahui setiap apa yg aku lakukan, samada jauh atau dekat dgn mereka ::


p/s : dun worry, kejap je ak akn merasa tersinggung dgn pe'el kamu ini, sy tau kamu² akn bc, jgn msg sy even utk kate "sorry"..

Wednesday, September 10, 2008

.(-.-).

apekah salah ak kpd kamoo..
banyak hari kamu asyik timbulkn masalah
sudah dipanggil org utk service kamu, bersih² kn kamu..
tp,hari ini..
buat perangai balik..
jgn la kuarkan angin panas kamu itu..
kuarkan la yang sejuk..
ak xbersalah pun pada kamu..
di bulan puasa ni, jgn la uat naya kt org laen wahai kamu..

ishk ishk ishk..

sabar sabar..


kepada : si econ yang ku chenta

Tuesday, September 9, 2008

.salah mak or anak?.

si mak nk sembahyang terawih, bawak si anak pergi masjid..
si anak pula, ikut la si mak sbb si mak dah bawak..

si mak start sembahyang berjemaah..
si anak pulak, bila org start sembahyang, mula la start jadi guard, buat lintas hormat kt tiap² saf sambil mengira bilangan jemaah yang hadir dan membetulkn kain telekung jemaah dengan menarik²..

kejadian berlaku di hadapan si mak, rasanya si mak boleh bayang jgk sikit² kegiatan si anak, kalau xnmpk pun, suara si anak mmg didengari tatkala membuat pengiraan..
si anak buat derk je walaupun selesai sembahyang ramai jemaah memandang si anak (yela, bdk kn..)

tp, si mak x cakap sepatah pun kat si anak walaupun menyedari kegiatan anaknya itu berterusan ketika sembahyang isya' jg..
si anak pun cerdik jgk, time org smayang je duty die start, time org dh nk bg salam, pandai plak duduk diam tepi si mak..

rupa-rupanya si mak bwk si bibiq utk menjaga anaknya, tp, si bibiq jg smayang..
tp, si bibiq tahu tugasnya, kedengaran si bibiq memberi nasihat suruh duduk diam, dan memakaikan telekung kecil pada si anak, sangat comel..
si mak langsung tidak memandang kepada si anak walaupun ketika itu si anak hanya disebelah dan imam x panggil lg utk terawih..
tp, xpela, mayb si anak dh baik, dh pakai telekung, hendak bersolat sama..

start sahaja semayang..

si anak memulakn kembali tugas membuat lintas hormat cuma yang bezanya memakai telekung..
si anak lalu lalang di hadapan saya, dan ketika rukuk si anak menolak² ingin lalu di tepi sy krn ingin ke blkg (dia tau, org lepas rukuk nk sujud, nnt xde space die nk uat lintas hormat)..
sedikit sbnyk mengganggu ibadah sy itu..
ada kalanya si anak itu berlari² sehingga sejadah ibu sy yg disebelah sy smpai terlipat..

ikutkan hati, mau shj selesai smyg sy ingin berkata² brg spatah dua kpd si anak agar tidak membuat onar sebegitu lagi..
tp, spt yg sy kata td, selesai shj smyg, si anak tau untuk duduk diam di tepi si mak..

musykil, si mak, smpai ke sudah, x nasihat si anak seperti si mak yang lain..

si mak yang lain, bila anak bangun sikit je, sudah tarik si anak mereka supaya duduk diam² dan tidak mengganggu org lain..
si anak pun, walhal, si anak² lain x serajin si anak ini membuat kerja mengira jemaah, knp si anak ini tanpa segan silu merajin diri membuat onar seorang diri ya..

haih, adakah saya salah?

mmg, smayang sy smlm lgsg x sekhusyuk smyg sblm ini..
tp, x berkesempatan utk menegur si anak kecuali ketika mnunggu ibu smayang witir..

si anak ini cuba mengganggu setiap jemaah yang ketika itu, ada yang sdg menyambung terawih, ade yg membuat witir..
sy memberi isyarat mata kpd si anak, sy hanya lihat shj si anak dgn pandangan biasa tnpa berkelip..
lalu si anak duduk diam x bergerak di sebelah si mak smbil melihat sy..

baguss..

ketika mahu pulang, si mak hanya bercakap sepatah shj kepada si bibiq supaya melipat telekung si anak sebelum pulang..
dan meninggalkn si anak di dalam surau bersama bibiq yang mahu melipat telekung..

haih..

sy hrp, mlm sterusnya, si anak sudah tidak membuat onar lagi..
n si mak, tegurlah si anak, jangan buat² xtau je..
kerana si anak, dlm jangkaan sy, bukanlah sedikit sgt umurnya..
boleh dikatakan sudah 4 @ 5 tahun..
sdgkn ada lg anak kecil disitu dlm anggaran 2@3 taon, paham apabila org smayang tidak elok utk membuat bising n mrayau²..

kesal..

salah siapa kalau dh camni..

Monday, September 8, 2008

.walla.

finally..
setelah sekian lame menahan perasaan geram..
asyik menyibuk sahaja di tepi meja ini..
lantas ak pon..



walla..
scan tangan sendirik lg bagus, hehe`..

tp.. laen mcm lak tgk tgn sendirik..
agak kurus jari itu..
adekah.. ahahahaha`..
cett,prasan..

.a A @....

semalam ak menangis semahu-mahunya.
hingga bangun pagi tadi, mata ak menampakkn kelebamannya, eh bukan, kebengkak'kannya.
ish, ejaan ak, btol ke x nth..
maap cikgu asmah, cikgu supian, cikgu norashidah n err, lupe, maap yer..

tp,harini sy mcm bahagia.
kt office, tiap masa sy gelak..
bersama pn sharifah, yg sgt spurting, ngee`..

setelah mereka kad chenta buat enche lias n enche adi, akhirnya, sy ketiduran selama beberapa minit di kerusi sebelum suara *^@#+!& menjelma, argh, ganggu saja!.
mujurlah kad chenta itu tidak berjaya dibaca oleh dia walaupun dipinta..
sibuk saja melarang saya bermaen cop² yang pelbagai rupa dan bentuk itu, jeles la tu..
selama ini sy bermaen dihadapan pn sharifah, xpernah pun dimarahi..
ni siap bebel lagi, pirahhh`..
enggak takot sket ponnn! weks wekss..

.perasaan dalam hati skrg, kosong..
.gelisah? ohh tidak..
.tenang?
biasa je..
.kecewa?
dh terubat..
.happy? td la sblm *^@#+!& menjelma..

walau hati kosong, ak tau, ak bahagia.. (^_^)

*wink*


bestnya kalo dpt bandung cincau, haih~

Sunday, September 7, 2008

.shuhh kamoo.

aku x bersalah, iya!
mmg pon, bkn slh ak..
yakin, aku x salah..

sape salah?
dia salah..! confirm!

ak ske makan? yer, ngaku..
ak ske tido? yer, ngaku..
ak ske kaco org? yer, ngaku..
ak nakal? yer, ngaku..
ak ni kaki jln, xreti diam even dh tgh mlm? iye, mmg ak ngaku gak..

ak kaco bf org?? weyh, tidak same skali! i swear!

ulang sekali lagik:

BF orang? TIDAK!

tp, bf org kaco ak? Betol! SUMPAH!

kamu siapa nk suruh² ak antar mms kt kamu?
kamu sape nk uat semak inbox ak dgn mms muke kamu even ak xmtk?
kamu sape nk msg ak pg, ptg, n mlm xkre mase? ganggu i oke!
kamu sape ske² nk call ak tnpa ak alu-alukn?

hey kamoo..!

jgn msg ak lagi!
jgn call ak lagi!!
jgn cari ak lagi!!!

xsuke la, sangat² tak suke!

TOLONG! TENSION!

Serabut sangat, sedey.. (T_T)..

Nobita ku sayang, where r u.. uwaaaa`

witness - sufiyyah, sufi, supiah, suleh, piah, piey, api!

.thankful.

alhamdullillah..
semalam, genap, dh 20 taon ak idup ats dunia ni..
dh 20 taon ak rasa nikmat idup atas dunia ni..
syukur sangat still idup sampai hari ni..
thanks to kwn² yg slalu igt birthday ak even kdg² birthday korang pon ak lupe nk wish on time..
ade je yang lambat sehari or 2 arie. *wink*

sepanjang 20 taon..
ape yang ak dh buat? hmm, ade la jgk yg elok, yg baik, tp yg sia² pon byk..
xpe, xpe..

azam baru..

+ belajar rajin².. b4 ni rajin jgk, tp yela, kurang kot, ahaa`
+ nk dpt Dekan jgk! ni btol ni..
+ nk free kn diri ak.. sy harus bebas dr mencari masalah!
+ nk kurangkn garang, hehe`
act, garang ngn org yg xreti bhs ni, mayb, patot berlembut br nk phm, aih
+ nk kurangkn nakal, :p.. boley ke ak xnakal piey? ahaha`
+ nak nak nak nak nakkkk mcm²..


ya, hope, azam ni menjadik! hehe`

Thursday, September 4, 2008

.bla bla bla.

sedih, gumbira, sakit atie, tenang..
ape pny feel tu, haihhh..
hormon, jgn ganggu sy, ok!

kesian kt Cik K, asik kne tekan je ngn sy..
kesian kt Cik M, kehulu kehilir sy tarik dier..
kesian pade Cik H, kdg² sy baling dier..
kesian kt Cik A, tiap masa sy picit dier suh sembur..
kesian kt Cik T, sy asik pintal² dia..

ishk, sy tidak kejam..




watak:

Cik K - Keyboard
Cik M - Mouse
Cik H - Handphone
Cik A - Air Wick
Cik T - Telephone (o)

.nyum!.

.ye, malas nk update.
.tidak, ak sangat rajin, tp, update di diary la, ahaa`.
.mengapa, banyak kot nk kena isi.
.n name lg diary, sape la ley bace.
.sedih? ya, skrg saat, erm, agakla getir.
.ade prob? oh tidak, cuma kepala teringat kesah lama.
.haih, kenapa la still ingat mende lama ni, teruk!.

----------------------------

.lupekan, lupakan, lupekan.
.ha, boleh² lupa.
.nk g makan breakfast mcD sat, ahaha`.
.confirm, dpt lupe.

(^_^)

Monday, September 1, 2008

.ramadhan.

.salam ramadhan.

.see no evil, hear no evil, and speak no evil.