Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Wednesday, December 3, 2008

.sekitar cuti.

november 26 - konvoi dengan family cik nOn & en. rahman to alor star, konvoi hantar pihak pengantin perempuan ke rumah pengantin lelaki. selama ni, xpernah lagi duduk dalam kereta dlm tempoh yg lama, n konvoi yang makan masa selama 13 jam untuk sampai ni, boleh kata, sangat meletihkan. alhamdulillah, majlis pada esok harinya berjalan dgn lancar, cuma sedih sbb sy xdpt makan lauk pengantin, :(..



petang itu, terus berangkat ke langkawi untuk menunaikan hajat si adik. last sy sampai langkawi, 13 taon yg lepas time si adik berusia 7 bln dlm perut si ibu, hehe. stay di sana utk 3 hari 2 malam, akan lebih seronok if si angah ada disana, next time la ea angah. banyak yg dh berubah kat langkawi, esp, di area perkarangan mahsuri. ke langkawi kali ini, br sy dpt gambaran yg jelas ttg cerita mahsuri.

cuma, jauh di sudut hati, bukan sy ingin menidakkan sejarah, tp still confuse ttg kesahihan ttg generasi mahsuri disebabkan percanggahan pendapat ttg kedudukan sebenar wan idris [anak mahsuri] setelah mahsuri dihukum bunuh. xnk la ulas pjg², sy akan uat research someday ttg ini, sbb, i kn minat subjek sejarah, :).





ayah & ibu yg banyak bersabar menahan perangai anak esp si achik yg byk btol songeh, xpnah nk duk diam, badan diam, mulut pot pet, mulut diam, bdn uat hal, :p..

nway, mereka celebrate anniversary yang ke - 27 pd november 18 yang lepas.. sy sentiasa doakan ibu & ayah sy sentiasa bahagia tanpa gangguan oleh siapa², amin.

sempat juga pergi ke underwater, n sy jumpa ikan kesukaan sy, si dorry n si nemo, so-so cute, sangat la geram, nasib baik ada dalam aquarium, if x, dh lama kena picit²!

si nemo itu, sangat la bijak, bila sy dekatkan cam kpd dia, tau² je nk stop kjp utk memudahkan sy snap pic dia. begitu jg bila sy tunjuk² suh pg dkt bunga putih itu, biarpun sy tau, dia xdgr pun, tp, si nemo pg juga, sehati sejiwa mungkin, haha`



dan juga fakta mengenai ikan ini, hehehe`..


november 29 - ke kl utk menghabiskan sisa² cuti yang ada bersama si angah. bersiar di scream park @ sunway lagoon & di cosmo world, times square.

di scream park @ sunway, bertemu dgn hantu² tipu itu, sangat melawakkan. mulanya sy xperasan jgk, tp, setelah si angah bgtau, "e'eh, hantu makan clorets", kurang sket feel takut itu. bagus hantu² di scream park ini, mereka tau utk mengambil hati para pelawat agar tidak terganggu dgn sergahan mereka, gewd! ;)



di cosmo world @ times square, selama ini sy sangka sy ni berani, rupanya, siyes penakut! sy xpernah terfikir + berkeinginan utk naik itu roller coaster, dan mainan laen yg memerlukan kekuatan mental, skrg sy sedar, sy takut pd ketinggian oke!

paling penting, masa bersama keluarga adalah masa paling indah & patut dihargai oleh semua orang. bila bersama, aser happy sangat, bila xcukup, jln la heaven mana sekalipun, ttp terasa kekurangan.

.bila si adik n si buntal berwawasan di dlm kolam.

.si ayah yg sentiasa menjaga keselamatan anak²nya, hehe.

si achik, si adik n si angah @ ampang



em, sy rindukan zaman "kami berempat".

4 comments:

S h i n o said...

masa budak2 dlu suke gak ikut parents gi mane2..bile dah masuk U,
dah kureng dah.Sbb banyak atvt dengan kawan2... bdk lelaki dengan perempuan xsamakan? :)

dumdum said...

weh 29 ko g kl
tade kasitau pn yeh
tp aku xm time tuh
ahahaha

Sweet Thinker said...

gue xreti berenang. uwaaaa!

.fatin nabila. said...

shino : tol², dak laki ske uat haluan sndiri, ;)

damme : orait, pasni sume benda roger sama ang ea..

oh sweet : xreti? so sweet, ahaaha`