Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Monday, December 22, 2008

.kisah kangkung.

A picture worth thousand words..

Sekadar beberapa gambar sepanjang aktiviti berjalan² mengambil angin + membuang masa.. =p..

Pantai Kemasik :




Paka Menjenguk Si Kecil Azrene..


:: si kecil belajar bertatih ::

Kedai Makan Xtau Nama Apa Dekat Pantai Kerteh Tepi Jeti Tempat Angkut Ikan


: si adik kekenyangan, mungkin :

: mereka sdg berfikir ttg jualan ikan esok, maybe, :p :


-----------------------

ketika di kedai makan, sempat si abg raden berkongsi cerita tentang kangkung. sorang sedare kpd kenalan adik si abg raden, sudah meninggal dunia akibat memakan kangkung yang tidak dimasak dengan betul @ kangkung mentah.

alkisah terjadi apabila kangkung itu tidak dimasak dengan betul, dan kebetulan, benda nk jadi, dlm batang kangkung itu mengandungi telur lintah. akibat dari kejadian itu, mangsa tidak menyedari lintah dh pun beranak pinak dlm perut dia sehinggalah saat si mangsa sedar, dh kritikal pon, n finally, innalillah..

sekadar peringatan, if nk makan kangkung kt kedai, pk byk kali dulu, lg senang masak sendiri kt umah, br puas atie.. if kt kedai, nth dia celur smpai masak ke tidak nth, bila order, kejap je sampai, kita puji kedai itu masak cekap, tp, kita xtau, benda tu dah masak betul @ tidak, xesah la kangkung ataupun makanan lain..

5 comments:

filanastasia said...

.fatin nabila. : errkkk ni yg ilang selera nak makan kangkung neh.. huhuuhu.. bahaya kan kalau makan benda yg tak masak ni.. mcm mana la org jepun boleh survive..

dumdum said...

adik ko dah umur berapa yeh?
eh, xyah jwb ah, nnt aku ty kt fster haha
kankung amk tepi longkang ah br tde lintah. telur cacing ada [eeiiuu]

diya said...

suka tengok budak kecik belajar berjalan. kiut je kaki diorang. hehe

NieZearm said...

aku ada gak dgr cerita pasal kangkung n telur lintah ni... bahaya gak kan..

Princess Liyana said...

salam singgah~

huhu..tau tkpe..masak kat umah lagi sodappp...hehe..kan?