Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Saturday, December 20, 2008

.dongeng & realiti.

if anda sume lihat blog tittle ada saya nyatakan "i don't believe in fairy tales", ttp, secara jujurnya, sy minat untuk menonton kisah² dongeng, kerana kisah dongeng x mempunyai banyak masalah yang boleh menyebabkan saya terikut² emo dalam menyelesaikan masalah yang ntah ape² itu, :p.. kisah dongeng, nama lg dongeng, mana ada yang benar melainkan penipuan semata², ttp, menghiburkan dengan jalan cerita + watak² kelakar, dan kostum yang dikenakan agak cantik dan bersesuaian dgn karakter.

ttp, kita harus bijak untuk membezakan antara dongeng & realiti esp kpd kanak². sy juga, pada ketika masih kanak², akibat terlalu minat dengan cerita doraemon, sy pernah termimpi² doraemon datang melalui pintu belakang rumah sy untuk meraikan hari jadi ibu sy. akibat terlalu percaya pada kewujudan santa, pernah 3 tahun berturut², setiap kali malam before krismas, sy akan mimpi santa turun di hadapan pintu rumah sy dengan kereta santa dr langit. itula sy pada zaman kanak² dahulu kala, ;p. bila umur meningkat, baru la sy boleh bezakan antara yang dongeng & realiti.

ketika sy singgah di blog bekas lecturer di UiTM Dungun, Puan Normawati, ada satu kuiz yang menarik minat sy. Quiz yang berbeza dengan kuiz SuperHero sblm ini. Hasilnya :


Headstrong and fiesty. You have a mind of your own that's full of romantic dreams about the world around you. Exploring exotic places is your ultimate dream, and although you can be a little naive you'll realize that there is something to be gained from your family's wisdom.


Try this quiz, and see ur result, which disney princess are you?

5 comments:

dumdum said...

ehem,
naive?
so not u
hahah
neway, sape ariel yeh?

As said...

hoho
memang bahagia je tgk cite dongeng
takyah serabut pk masalah :D

filanastasia said...

.fatin nabila. : alahai.. akak dah try.. skali dapat cinderella la.. mcm tak caya jek.. huhuhu

Sub said...

ingat nak main juge, nak tgk disney princess mane satu...
pikir-pikir balik, takyah aaa...
wakaka...

aie akaike said...

cerita dongeng perlu dlm proses tumbesaran. ;)