Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Tuesday, November 25, 2008

.sekolah.

xde yg dpt lupa xperience zaman sekolah masing² samada sek rendah @ menengah. sek men paling byk tinggalkan kesan dlm hidup sy. jauh dari keluarga time umur 12 taon, survive hidup di negeri orang, dlm keadaan sekolah yg boleh kata xpnah cukup bekalan esp air. majority student sume dr kelantan, then bila pengetua announce cakap sekolah batal, semua terus call parents, then balik rumah. selalu, sy hanya perhatikan je bila parents orang datang amik anak mereka samada utk pulang bermalam @ lawatan pd hari jumaat. sy xpernah marah family xdatang, sbb sy faham sangat², jauh. 5 jam nak sampai kt sekolah tu, if family kuar umah pagi, nak sampai rumah balik dah maghrib.

bukan sy xpernah cuba untuk naik bas untuk balik rumah, cukup la dgn 1 kejadian, dimana, salah sy jgk sbnrnya, :p, tido xingat dunia sampai bas terlajak jauh berhenti. nasib baik before bertolak dh bgtau ibu ayah no plat bas, auto dieorang kejar bas bila bas tu xstop kt tmpt yg sepatutnya. ;). start pada tu, tiap kali nak balik rumah or nk pergi sekolah balik, ayah setia hantar sy even jauh pun. itulah yang dinamakan kasih ayah. sampai sekarang pun, ayah anggap sy mcm budak² lg, dh masuk u, dh habis dip pun, pergi mana² ayah akan hantar, balik berjemput. cuma sekali pernah sy cuba naik bas balik dr dungun-kerteh, kejap² ibu call.. ye, sy tau, takut sy xturun pd tempat yg sepatutnya ea? hehe..

balik pd asal, kt sekolah, sy sgt nakal. mungkin tu la silapnya, selalu dgr orang cakap, niat biar betul. sy xtau kenapa, mayb hati sy sbnrnya xnk sek kt situ, lagi² byk sgt masalah, sy tau study sy tunggang langgang sepanjang zaman persekolahan. sy xtau kenapa sek tu banyak sgt masalah. or maybe, sy yg cipta masalah itu, ek? ntah, hehe, :p

tp, semua yg jadi ada hikmahnya. even sy tau, sepanjang sekolah kat boarding school itu, banyak sgt kenangan pahit bg sy, tp, sy belajar dr semua kenangan tu, utk sy bwk diri sy setelah habis sesi persekolahan sy. banyak sy belajar dr sekolah tu, sy belajar apa itu persahabatan. sy belajar yg setiap orang ada kelemahan n kekurangan diri. bezanya antara kawan & lawan. bila ingat balik, sy aser xpatot if kata kenangan pahit kn, boleh la if nk convert perkataan "pahit" kpd "manis", sbb sy xdpt dh cr xperience tu skrg ni. nk putar balik masa, oh, perlukan bantuan pintu suka hati doraemon untuk kesana. tp, xperlu la, let by gone, be by gone, kn? ;)

tp, alhamdulillah, skrg, xsilap, dh xde masalah sgt sekolah tu. sekolah pun dh makin cantik, student makin lama, makin meningkat prestasi, bagusla tu kn? atleast, dieorang xla rasa sangat kesusahan yang senior² dieorang alami spnjg belajar di tanah gersang itu, lol.

:: nor, semma, anah, dieha, nora, me [2002] ::

:: hari terakhir persekolahan taon 2004 ::


:: pic terakhir, pd kali terakhir sy ke sekolah ini ::
:: april 9, 2006 ::
:: still boloq, haha ::

----------------------

byk lagi kisah yg nk di story² kn..
next time, maybe..
ya, perlu tulis, sbg ingatan..



nota kaki :

rslt utk further degree [uitm] xdpt dikeluarkan lagi.
sumber kata, com kt s.alam jammed / rosak / something like that
so, kpd sume applicant, bwk bersabar, termasuk sy, ;p

6 comments:

FaRHaNa-KuN said...

owh..sy pernah berperasaan gitu..kerana sy juge berskola asrama..tp bukan SBP lorh..tak cukup pandai :D n skola sy pon acapkali tiade air!
haha~ budak2 skang untung..sume ade..time kite dulu..hampeh..
neway mmg jammed ke? i tot so too! erk kalo ade yg da wat rayuan cemane lak? tercancel ke kalo diorg mmg da dpt offer degree??takot!

Nuur Ailmi said...

ingat x saya mase sekolah rendah?

hee

S h i n o said...

budak sekolah ni mmg cemerlang..
dak SBP tu.. :)

sy dlu sekolah biasa je..huhu

goasop said...

ha3. best nya pergi dihantar, balik dijemput. =)

.fatin nabila. said...

feno : bdk skrg byk lemak! kalah lemak ak! com dh oke, offer b'syarat, sy dpt.. ;)

nomie : hey, xtipu, sy igt la sume kwn skola dulu, ;)

shino : skolah biasa or sbp or mrsm, sume sama je shino.. ;)

goasop : best? save duet, best la, hehe`..

Anonymous said...

perlu memeriksa:)