Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Friday, November 21, 2008

.gadis melayu.

gadis melayu..

bagi saya.. :

bukanlah seorang yang bodoh
bukanlah seorang yang terlalu kampung
bukanlah seorang yang terlalu lembut
bukanlah seorang yang naif

tp, sy rasa, gadis melayu mempunyai ciri.. :

seorang yang bijak pandai dr segi mental + fizikal
seorang yang moden tetapi ingat adat + tatasusila sbg orang melayu
seorang yang ada ketegasan dalam kelembutan
seorang yang sentiasa matang
seroang yang sentiasa positif
seorang yang tidak plastic

tetapi, setelah mengikuti 3x rancangan gadis melayu, program keluaran tv9..

kenapa saya rasa seperti ada yang berlakon semata².. esp, part mkn, 4 me, untuk orang yang xpernah belajar table etiquette sekalipun, cara makan guna sudu + garfu + pisau, boleh kita faham secara auto bila nk makan.. n td, hmm, mcm, berlakon semata², bukan semua, ada la.. tp, maybe sy slh faham, xnk comment byk²..

itu pandangan sy bila sebut ttg gadis melayu, sbb sy juga gadis melayu, n sy xrasa, gadis melayu perlu dipandang rendah.. gadis melayu ada kekuatan tersendiri, samada belajar tinggi atau tidak.. sy yakin, kebijaksanaan seorang tak perlu kita ukur dari segi markah kat sekolah, sbb, lain orang lain gaya.. if belajar tak pandai, sy yakin, ada kelebihan lain yang dimiliki oleh seorang gadis melayu.. cuma kebiasaannya, faktor masa yang byk menentukan..


-------------------------

frust tgk ida + tania dpt 3rd place dlm tara 3, nasib je xbaik, tp, suka style dieorang, just play the game, n enjoy it, ;)

1 comments:

FaRHaNa-KuN said...

owhhh saye pon sangat bengang ngan kekalahan ida n tania!! frust2!! sume salah kapalterbang..takmo naik da! wahaha~~ emo terlebih..agknye ida pon tak kesah tak menang. tp suke tgk diorg..takde gado gile2..n fun je~~ kan?