Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Sunday, October 12, 2008

.kisah skittles.

suatu hari, seorang budak perempuan ini yang seronok kunyah gule² skittles yang ditinggalkan kakaknya di dalam handbag, dikejutkan dengan email yang ditunjukkan oleh rakan kerjanya..

alkisah itu bermula apabila si perempuan ini mempelawa si sharifah untuk makan sekali gule² yang berasa masam + masin + manis..

si sharifah yang agak peka dengan makanan yang hendak dimakan, membelek bungkusan berkenaan dan seraya seperti terkejut berkata

" ey, ni tak bley makan laa!.. ni produk china ni.. meh nak tunjuk"

kandungan email berkenaan :

----------------------------------------

How to know if the milk products made in China or Taiwan

With more and more milk products from China and Taiwan having problem. We really got to check where the things are produced. Here is a way to differentiate Taiwan made products and China made products : by looking at first three digits of its Bar Code.

If the 1st 3 digits are 690,691 or 692 - China Made
If the 1st 3 digits are 471Taiwan Made



----------------------------------------

si perempuan : ooo, china ke ni.. dah tu, xleh mkn la ni? alaa..

dek kerana sayang mahu membuang gule² itu + mulut si perempuan mmg x sedap + boring kalo x mengunyah, si perempuan lantas, mengambil lg sebiji n sebiji n sebiji lagi sehingga habis gula² itu..

dalam hati si perempuan : oke, dh habis, br puas hati.. nk buang membazir, haha! lepas ni xyh beli dh.. :p

4 comments:

FaRHaNa-KuN said...

haha kang kena batu karang baru taw! tp agknye melamine tuh yg kasi sedap sume china product~ wahahaha

d i y a said...

oh . ye ke china made ? but tu utk milk product je kn yg `was2` sket nk telan . xpe . angah de 2 bungkis g skittles kat opis ni . ngantok je telan sbijik2 smpai habes ..

.fatin nabila. said...

feno : skittles itu sedap apabila didalam mulut, :p..

angah : mmg china made, tp, nth, makan je kot, :p..

S h i n O said...

huh bgus info ni :)