Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Thursday, September 11, 2008

.kisah manusia.

*awas - post ini ak tujukan buat sesetengah org shj, ttp mungkin akn menyebabkan sesiapa yang membaca terasa hati, walhal, post ini bukan ditujukan utk kamu.. sorry kpd yg tiada kaitan ok!*


tentang manusia..

ak xpnah menyusahkan org..
ak xpnah mintak duit org ..
ak xpnah mkn duit org sesuka hati (kec parents n rkn terdekat)
ak xpnah amik tau hal org..
ak xpnah nk kesah ape dieorg nk buat..
ak akn ngaku slh kalo ak buat (mayb take time jgk kdg², :p) tp ak xkn mendenykn if xngaku pon..
ak lg ske utk diam..

ok²..

ak bukan la baik sgt²..
ak bukan warak sgt² jgk, sembahyang kdg² ada tertinggal, mcm subuh ke..
ak bukan tutup aurat sgt,kdg² ada jgk yg terbang..
ak bukan sopan santun sgt, kdg² bile sakit atie sgt, terkeluar jgk perkataan yg buat org terasa mayb, cth : bengong! bodoh! biol! n sbgnya..
ak bukan jgk jemaah masjid tetap, time bulan puasa je pg, sbb terawih, tu pon, kalo duk umah pg la tetiap arie, kalo kt ostel, haramm, jauh la!
n bila ak cerita ttg kemusykilan ak ttg perihal di masjid or ape, ak bukan nk menunjuk ak baik or ape, skdr inginkn kepastian..
dh ak xtau, better tanya kn dr ak sesat sendirik!

atleast,ak tau, ak ngaku kekurangan ak, ak x hipokrit..!

ak mls jg tepi kain org laen, kecuali bersebab..
sbb bg ak, biarlah dieorg ngn idup dieorg, asalkn dieorg bahagia..
ak xpnah kesah kalo org tu dpt lebih ke hape, aslkn dieorg xkaco hak ak..
ak jg xheran kalo org tu life dier lebih heaven dr ak, asalkn jgn sibuk² dtg dkt ak n bercerita mcm² dgn harapan ak akn menyebarkan 'keheavenan' yg ko alami, krn, ak malaih nk lyn org gini..
menyerabutkan je biler asyik di buzz..
cuma bila ko rase ak ckp "oh, ye ke" "best la tu" "wahh", tlg sedar ya, ak sekadar "main angin" dgn kamu, krn jika ak x mereply walau septh, kamu akn tetap mengganggu ak, aduh`

n jgn kamu marah bile ak terngumpat kamu secara tidak sengaja ketika ak berbual dgn rakan terdekat ak sendiri, krn, ak xleh thn menanggung kenyampahan n kemeluatan, n ak harus meluahkn kpd rakan ak sendiri..

ak boleh utk dengar nasihat org, ak xpnah mrh bila org nasihat ak..
tp,ak akn mrh kalo org nasihat dgn bhs yg kurg baik @ secara menyindir..
kerana bg ak, org yg sebegitu, kalo nk betulkn diri org, better dia btolkn diri sendiri dlu..

contohnya:

nasihat yang elok - "memakai tudung itu perkara wajib.. lebih manis seorang wanita untuk menutup auratnya dari membiarkan ia terdedah kepada kaum bukan muhrimnya"..

nasihat yang xley bla - "awk ni, tudung tu mcm chipsmore ek awk buat, kejap ade, kejap xde.. nape pkai kalo xtetap? berlagak baik ek? "

atau lg satu - "awk igt cantik sangat ke kalo xpkai tudung tu?"

ataupun - "cantik awk bile pakai tudung.. kalo awk gf sy, dgn sy xpela xpkai tudung, sexy² pon xpe"

atau yang ini - "eh awk, sy tgk kn, awk ni sy aser, jnis org xde pendirian tau.."

aduhla.. mslh ngn org yg mcm nih kn.. if nak nasihat, xkesah sgt², nsht la walaupun mungkin take time utk ak ikot nasihat tu.. tp, smpai nk kate bkn² sal ak, apsal?? ade ak jg tepi kain korang? ade ak sibuk² bunyik bile tuan yang bercakap nih pon 2 x 5 mcm ak, igt ak xtaula, harap ak mls nk lyn, mls nk bising² je tau x..

jgn sampai sentuh psl diri ak spt "xde pendirian".. kamu xknal sape ak, jgn smpai ak melabel diri kamu "kredibiliti terhad!"

ade ak ckp ak cantik, comeyl, cun or yg sewaktu dgnnya? ada?
sila lihat di
friendster, ada x caption kpd pic² ak tu berbunyi seperti ini:

"cute x?" @ "cantik x" @ "gadis manis" @ "jelitawan²" @ "mcm xxx x?" n yg semaksud dgnnya, ada?

[xxx - artis]

dahla nk mengata org, alih² kt fS sendiri pon ade letak caption cmni.. lelaki pon same.. cthnya: "brader² handsome" @ "kami yg macho" @ "handsome x?"

berlambak pemilik friendster @ mySpace @ tagged ini gemar meletak caption kpd pic nya begitu, knp xpnah plak ditegur? haih, rimas betul..

ak tau siapa diri ak, xde org lain yg boleh kenal ak sbgmana ak knal diri ak sendiri, n ak tau, korang pon pk cmtu, korang shj yg knal sape diri korang yg sbnr n tipula kalo ckp, korg boleh biar je if someday benda² camni jd kt korang jgk, xyh nk auta
, ok!

:: sedikit moody hari ini.. bukan sengaja² cipta feel marah ni, tp, kamu² yg dimaksudkan ini yang menyebabkan ak marah sedikit.. ak xkn balas perbuatan kamu itu, buang masa utk bukak page kamu, nk click send msg, n re, buang masa ok! cuma ak harap, kamu² sendiri sedar, yang kamu bukanlah sesiapa bagi ak utk judge ape ak buat.. selebihnya, keluarga ak n rakan terdekat lebih mengetahui setiap apa yg aku lakukan, samada jauh atau dekat dgn mereka ::


p/s : dun worry, kejap je ak akn merasa tersinggung dgn pe'el kamu ini, sy tau kamu² akn bc, jgn msg sy even utk kate "sorry"..

2 comments:

Anonymous said...

biar la org nak ckp ape pun bowla..kite jer tau diri kt sndri..
base la org bz body, hipokrit gile gaban.. koya baik.. huhu.. mcm la cantek ..

Zaini said...

hidup ni mmg palat...kan? (eh!)










heh.