Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Wednesday, August 6, 2008

.sedey.


.sila bersyukur ya bila hidup anda masih lagi punyai ibu ya. or mak, mummy, mama
.nape org yg ade ibu, xpernah nk hargai ibu dieorg.
.mcm ibu saya ckp.

"anak² ni, kecik laen, besar laen, dulu kecik² bile ibu marah, diam je, xlawan pon.. bile dh besar, dh keje, dh de duet sendirik, dh ade laki or boyfriend pon, ibu marah sket, tegur sket, angkat kaki, xbalik umah, xtepon ibu tanya khabar".

.nauzubillah, aten xkn uat cmtu bu.
.tadi ak bace blog member², kesian ade, smpai menitik pon yer, oops, kdg² ak mmg jiwang..

.ada yang nk wish mother's day, tp, mak dh xde, ade yg mrajuk ngn mak sbb mak kawen laen, n nk dkt setaon xalik umh, ade yg gado ngn mak, sbb mak xske bf/gf dier, ade n ade mcm² lg.

.ada x mak xsyg ank?.

.if xsyg, xkn nk tanggung sakit lahirkn korg.
.if xsyg, xjg mkn, minum, jg pakai, bg pelajaran.
.if xsyg, mmg korg xkn idup smpai ari ni.
.if xsyg, xkn bley berjalan, xkn leh pakai kete, xkn leh kerja dpt gaji bagus², n xkn sume²!.
.tp,sume tu kte dpt kn?.

.bkn setakat mak, ayah pon. ada ayah yg xsyg anak?.

.if xsyg dr kecik idup terabai.
.if xsyg, dr kecik, xpnah belikan susu, mainan, baju kte nak.
.if xsyg, xbg duet blanje g skolah, xsediakn meja study kte nk blajar.
.if xsyg, smpai arieni xkn kawen sbb ayh xkn walikan diri tu.
.tp, sume tu ada ayah uat? xkn.

.dr kecik smpai besar ibu, ayah bg yang terbaik.

.bila marah sket, angkat kaki.

.burukkan family belakang².
.bile sakit, bila susah, tau nk cari ibu ayah.
.bile senang, ada igt ibu ayah?.

.moral of da story.

.jangan jadi anak yang derhaka. apa org tue² ckp, tula yg terbaik.

.hargai ibu ayah kamoo² ya sementara masih ada.

[kita selalu anggap org tua tu macam tikar buruk, tp, yang buruk tu la telan garam dulu sblm kita]

.hari ini, sy sgt emo. (T.T).


2 comments:

shinO サイフル said...

Penatla mata ni nanges..
Udah2 la part2 sedih huhu~

Kekadang tu bila dah lama,pasti kita akan ingat balik cite2 dulu. Ye! pengalaman itu mengajar erti idup..Tak gtu? :D

.fatin nabila. said...

btol, btol, btol!
hehe~
tp, 2 la, ade jgk org xsdr mende gni, ngee~